Opinie

Vrouwenbesnijdenis en het ‘islam’-woord dat niet mag worden genoemd

06-02-2015 16:24

Vrijdag is het Internationale Dag tegen Vrouwenbesnijdenis. Dat is een dag die is bedacht door mensenrechtenorganisaties en vooral wordt gebruikt door (Europese) politici om te kunnen laten zien wat voor enorme vuist zij maken tegen de grove mensenrechtenschending die deze religieuze praktijk is. Lees: elk jaar weer wapperen de VN en de EU met statements, petitites, open brieven en gelikte propagandafolders waarin staat dat er nu écht iets wordt gedaan aan vrouwenbesnijdenis. En elk jaar weer gebeurt er helemaal niets. 

Eén van de belangrijkste redenen daarvoor is dat vrouwenbesnijdenis vooral een islamitisch fenomeen is maar dat dit, uiteraard, niet mag worden benoemd (zoek het woord ‘islam’). Want dat is kwetsend en discriminerend (vrouwen besnijden is gelukkig helemaal niet kwetsend en discriminerend).

Maar een probleem dat niet mag worden benoemd kun je ook niet oplossen. Een niet benoemd probleem bestaat immers niet.

VN-datamanipulatie

Veel erger is nog dat de VN, om precies te zijn Unicef, voor het politiek correcte gemak maar aan het knoeien zijn geslagen met de data. Zo telden ze bij Unicef wél de gevallen van vrouwenbesnijdenis in Afrika (125 miljoen(!) stuks and counting), waarvan lekker makkelijk gezegd kan worden dat het ‘oude stammenrituelen zijn die niets met de islam hebben te maken’, maar werden de vele, mogelijk tientallen miljoenen gevallen van vrouwenbesnijdenis in het Midden-Oosten en Azië buiten beschouwing gelaten. Wel zo handig, want dat voorkomt al te lastige vragen over het verboden ‘islam’-woord, aangezien iedereen weet dat ‘Midden-Oosten’ gelijk staat aan ‘islamitisch’.

Daar kwam, toevallig, een of andere wél echt betrokken organisatie achter, waardoor het VN-datagemanipuleer in de pers terechtkwam. In Nederland was het de Volkskrant die de VN vervolgens om uitleg vroeg. Die uitleg komt zo’n beetje neer op: “Ja sorry, is inderdaad onderrapportage van ons, balen man. Doei!”

‘Besnijdenis heeft niets met de islam te maken’

De meeste media blijven ondanks deze onthullingen heel politiek correct spreken over ‘vrouwenbesnijdenis’ zonder het inherente islamitische element te benoemen maar Rob Vreeken van de Volkskrant, kennelijk iemand met echte journalistieke principes, pakt lekker door (de racist). Zo schrijft hij:

 

“Ook de mantra dat ‘besnijdenis niets met de islam te maken heeft’, komt in een ander licht te staan”

 

Om vervolgens heel erg beangstigende cijfers over vaginale verminking en vulvaverzieking in het Midden-Oosten en Azië te geven, waarbij ook nog eens duidelijk wordt vermeld dat het dus om islamitische landen gaat.

(Die Rob Vreeken zal in het D66Vonk-weekendkatern wel worden afgemaakt door de Sterre’s, Wilma’s, Janny’s en Loesjes, want zomaar feiten benoemen als kwaliteitscourantenjournalist kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn, maar dat terzijde.)

Ban Ki-Moon

Het zal op de VN overigens geen enkele indruk maken. Die benoemen hooguit dat vrouwenbesnijdenis iets is van ‘religie’, hooguit, maar meer ook echt niet. Secretaris-Generaal van de VN Ban Ki-Moon heeft het in zijn officiële propagandapraatje van dit jaar dan ook over ‘tradities’ die voortkomen uit ‘ontwikkeling, religie of gezondheid‘.

Welke ‘religie’ Ban Ki-Moon precies bedoelt is onduidelijk, maar katholieke vrouwen met afgesneden clitoris, besneden jodinnen en boedhistes met vulvaverminking mogen zich bij de redactie melden. We zullen het eerlijk doorgeven aan Ban Ki-Moon, zodat hij volgend jaar de ‘religie’ waarin het martelen van vrouwen een ‘traditie’ is gewoon eens lekker kan benoemen.