Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

30-01-2015 18:21

“Met de kaping worden we met de neus op de feiten gedrukt. We moeten ervoor zorgen dat de publieke nieuwsvoorziening in de toekomst altijd kan blijven doorgaan. Stel dat er een terroristische organisatie écht actief zou zijn in Nederland. Dan zou die de koning en koningin kunnen gijzelen en tegelijkertijd de NOS kunnen binnenvallen. Dan worden wij daarover niet meteen geïnformeerd.”

Henk Krol verdedigt bij Omroep Brabant zijn kritiek op de NOS, die hem de bedenkelijke eretitel ‘zak hooi van de dag’ opleverde.

 

TPO Magazine-auteur Jurryt van de Vooren slaat de spijker op zijn kop.

 

“Ik praat met geen enkele media meer. Ik ben helemaal klaar met alle media. Verschrikkelijk hoe ze mij neer hebben gezet. De aller ergste is SBS 6 en vooral die Bridget Maasland met haar dikke kont. Ik ben ook klaar met de krant van Groningen (…) Mijn zoon vindt het ook heel vervelend allemaal. Ik ben ook klaar met bepaalde mensen hier in het dorp. Bovendien heb ik met mijn vriendin afgesproken om niets meer te doen met media.”

Boer Geert, deelnemer aan het programma Boer Zoekt Vrouw, snuffelt, knuffelt, proeft en zoent elke vrouw die op zijn erf verschijnt. Hij doet mee aan zo ongeveer het best bekeken programma op de Nederlandse televisie. Maar als daar grapjes over gemaakt worden, dan is het allemaal de schuld van de media.

 

“Wat een schande: vanavond, bij de bekendmaking van de nieuwe stadsdichter van Groningen, bracht wethouder van cultuur Paul de Rook (D66) een zelfgeschreven gedicht ten gehore – een afschuwelijk slecht amateurgedicht, technisch abominabel. Wat een schande: hij zegt daarmee dat dichten geen kunst is, dat iedereen dat kan. Ik hoorde vanavond zelfs mensen zeggen: nou, ik vind het wel dapper. Niks dapper: zouden diezelfde mensen dat ook zeggen wanneer hij – wethouder van cultuur! –bij het uitreiken van een muziekprijs zelf heel vals en uit de maat een liedje zou zingen, of wanneer hij bij het uitreiken van een prijs voor beeldende kunst een op de kleuterschool zelfgeschilderd werkje of zelf gekleide asbak zou tonen? Nee, natuurlijk niet. Die man, Paul de Rook, is niet geschikt voor zijn taak en dient af te treden. Ik zal er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.”

De Groningse dichter Karel ten Haaf is WOEDEND op een Groningse wethouder die dacht creatief bezig te zijn. De wethouder had als dank voor de vertrekkende stadsdichter een gedicht geschreven, maar dat viel duidelijk niet in goede aarde.

 

“En terwijl zwarte Amerikaanse activisten proberen van kleur een geloofsovertuiging te maken, zien we hoe de islamitische wereld druk doende is haar geloof van één kleur te voorzien. De opmars van het begrip ‘islamofobie’, in één adem uitgesproken met ‘racisme’, is een poging om van moslims een aparte etnische categorie te maken. Wie kritiek heeft op de islam, of er gewoon niet veel in ziet, staat al onder verdenking van het racistische gedachtegoed.

Want racisme/antisemitisme: dat is de achilleshiel van het Westen. Het is dus zaak moslims op te voeren als een apart ras. Terwijl een geloof gebaseerd is op innerlijke overtuigingen, worden nu veronderstelde uiterlijke kenmerken het speerpunt. Zo past het racisme-argument ons uiteindelijk allemaal. Waarna iedereen er mee kan schermen en het begrip elke betekenis heeft verloren. Kaltgestellt, heet dat.”

Wijze woorden van Stephan Sanders in Vrij Nederland.

 

Buitenhof-presentatrice Marcia Luyten heeft liever niet dat de politie hard schreeuwt wanneer deze een gewapende man overmeestert.

 

“Ironisch genoeg is het precies de Realpolitik die Wiegel en De Vries aanhangen die de beste argumenten geeft om juist níét met Assad samen te werken. Assad is geen potentiële partner in de strijd tegen IS, maar grotendeels debet aan het succes van de organisatie, en daarmee volstrekt ongeschikt als strategische bondgenoot.”

Midden-Oostendeskundige Goos Hofstee reageert in De Volkskrant op een artikel van Hans Wiegel, eerder in diezelfde krant, waarin hij pleit voor samenwerking met Bashar al-Assad.

 

“We leven niet meer in de sixties, toen iedereen moest kunnen binnenkomen. Natuurlijk moet er gecontroleerd worden en niet alleen met pasjes. Mensen moeten beter gescreend worden. Niet alleen bij de omroep, maar ook bij de Tweede Kamer, gemeentehuizen, ministeries, stations, winkelcentra en vliegvelden.”

Geert Wilders grijpt de actie van Tarik ‘ik wil zendtijd’ Z. aan om nogmaals een stokpaardje aan te halen. De PVV-leider wenst betere beveiliging voor het volk.