Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

29-01-2015 19:23

“We try to avoid describing anyone as a terrorist or an act as being terrorist. What we try to do is to say that ‘two men killed 12 people in an attack on the office of a satirical magazine’.”

Hoofd van BBC Arabic zegt tegenover The Independent “terrorist” maar een beladen woord te vinden, en vindt dat geheel in overeenstemming met de richtlijnen van de BBC.

 

“Ik schrijf aan een ambitieus boek. Morgen word ik 77. Ik weet niet hoeveel tijd ik nog heb. In mijn hoofd begon het schrijven van mijn column het schrijven aan het boek in de weg te zitten. Vandaar. Ik dank de Volkskrant voor de langdurig geboden gelegenheid. Mijn lezers voor hun instemming of afkeuring. Het ga u allen goed.”

Laatste woorden van Volkskrant-columnist Marcel van Dam. Na 1038 columns houdt hij het voor gezien. Wel blijft hij essays schrijven voor de krant.

 

“Jinek is een k*t-programma. Allereerst ontbreekt iedere vorm van warmte. Het decor lijkt wel de wachtzaal van een crematorium. Met vierkante sfeerloze stukken decor. Slechte regisseur. Een andere grote fout is de setting. Totaal geen gezelligheid. (…) Eva is ijzig koud, de bazin van een strafkamp. Meisje, geef jezelf eens bloot. (…) Jinek heeft intellectuele onderwerpen. Prima. Maar ik kijk meer naar haar geile gekruiste benen dan dat ik naar haar luister.”

Willibrord Frequin bindt er in zijn column in Panorama geen doekjes om en maakt Jinek met de grond gelijk.

 

“Het is een lekker wijf om naar te kijken. Buit dat uit.”

Toch is Frequin niet te beroerd de redactie van een gratis advies te voorzien.

 

“Wat Rusland doet, doet Israël – maar dan veel langer en veel erger.”

Dries ‘Ik ben een Ariër’ Van Agt haalt in NRC Handelsblad weer eens uit naar Israël.

 

“De 67-jarige Van Praag liet weten dat hij het voorzitterschap maar voor één termijn van vier jaar ambieert. Daarna wil hij ‘ruimte maken voor een nieuwe generatie’. Dat was een duidelijke boodschap aan Blatter, die, als hij voor een vijfde termijn wordt herkozen, ook op zijn 83ste (in 2019) de Wereldvoetbalbond nog zal leiden. En zo het lelijke gezicht blijft van een door corruptie en nepotisme omgeven organisatie. Als Michael van Praag ergens gelijk in heeft, dan is het wel dat het hoog tijd wordt voor een andere FIFA-president.”

Het is tijd dat Blatter vertrekt, schrijft het immer anonieme Commentaar van NRC Handelsblad.

 

“Dit is schandalig!”

PVV-Kamerlid Dion Graus tegen Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg. CDA-Kamerlid Martijn van Helvert had tijdens een debat over parkeertarieven donderdagavond Graus toegevoegd dat de PVV wellicht meer invloed zou hebben als ze in meer gemeenteraden zou zitten. Die laatste ontplofte, Van Miltenburg ontnam hem het woord en schorste de vergadering. Graus keerde enkele minuten later terug en vervolgde het debat maar niet voordat hij had gezegd dat hij nog zou ‘terugkomen’ op het incident.

 

“Het leiderschap van de Palestijnen wil een eigen staat op het grondgebied van Israël. Een eis die volgens het profetisch Woord, kort voor de wederkomst van de Heere in heerlijkheid met militair geweld door de Verenigde Naties zal worden ingewilligd. Het wereldtoneel wordt in rap tempo in gereedheid gebracht voor de laatste slotfase van de wereldgeschiedenis.”

Dominee Maarten Ezinga doet de in Amerika ook wel populaire eindtijd theorieën ook in Nederland gelden.
Hoe het dan verder moet met de Palestijnen?

“Zij moeten zich bekeren tot de God van Israël, Die Zich geopenbaard heeft in de Heere Jezus Christus.”