Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

28-01-2015 19:32

“Tja, ik vind dat jongeren best een beetje radicaal mogen zijn. In het extreme kent het leven zijn waarde, in het gemiddelde zijn behoud, aldus Godfried Bomans.”

Trouw-columnist Gerwin van der Werf over jongens op scholen die jihad ‘echt vet’ vinden. Hij noemt jongeren met extreme opvattingen en uitingen ‘vrije radicalen’.

 

SP-raadslid Peter Kwint houdt PVV-leider Geert Wilders een spiegel voor.

 

“Toen hij eens besloot vanuit zijn woonplaats Warmond met het openbaar vervoer naar zijn werk te reizen was dat een cultuurshock, bekende de VVD-er eens aan een verslaggever van De Telegraaf.” wat hebben die mensen allemaal voor kleren aan? Gaan ze daarin sporten ofzo? Ik had echt de behoefte om te vragen:’ wat voor werk doet u’ aldus een verbaasde Van der Steur.”

VVD-Kamerlid Van der Steur wordt door de Telegraaf genoemd als minister van justitie. Een echte man van het volk, het Kamerlid voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie.

 

“Bij dezen mijn abonnement meteen opgezegd. Het taalgebruik van mevrouw Nanninga is werkelijk beneden alle peil. Ze schreeuwt vooral en is niet in staat om de werkelijkheid genuanceerd te benaderen. Ik had gehoopt dat Jalta ook iets te beiden zou hebben voor de rechtse en conservatieve meerwaardezoeker. Helaas, ik lees vooral veel populisme en weinig tot geen diepgang. Ik haak af.”

Jalta.nl trekt nogal wat conservatieven aan. Een nadeel is vaak dat conservatieven nog in 1876 leven en uit protest hun courantenabonnement opzeggen omdat iemand iets vindt met een TOON die helemaal NIET MAG. Nouja opa, terug naar de papieren avondcourant dan maar. Op Facebook.

 

“Vier je vrijheid. En vier je tieten.”

Marianne Zwagerman drukt andere vrouwmensen op het hart wat zij zelf al jaren niet kan laten.

 

“Er heeft iemand heel enthousiast een kop gemaakt, die wel venijnig lijkt. Daar ben ik natuurlijk minder blij mee. Je verwacht het ook niet van een feministisch vrouwenblad, dat ze je dan met zo’n kop een beetje aanranden.”

Angela Groothuizen is niet te spreken over de redactie van Opzij, die een quote van haar uit z’n verband heeft gehaald, volgens de voormalig zangeres.

 

“Erland Galjaard belde en vroeg of ik zin had om een potje te naaien. Daar schrok ik in eerste instantie wel een beetje van.”

Nicolette van Dam blikt op 100%NL terug op de eerste keer dat RTL-baas Erland Galjaard haar vroeg het nieuwe programma Door Het Oog Van De Naald te presenteren.