Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

23-01-2015 18:31

“Nederlandse clubs kunnen dus minder aan betaal-tv verdienen dan buitenlandse clubs. Daardoor hebben ze minder geld om spelers te kopen. Dat is een belangrijke reden voor hun sterk verslechterde resultaten in Europa. De recente vernedering van Ajax in Barcelona is dus deels de schuld van de PvdA.”

Zoek en u zal vinden, zo zal Tsjalle van der Burg, auteur van Football Business en econoom aan de Universiteit Twente hebben gedacht bij het schrijven van zijn artikel in de Volkskrant.

 

“Ik heb een paar keer opgenomen en toen kreeg ik allerlei verwensingen naar mijn hoofd. Ik vind het triest voor zulke jongens. Ik werd ook rond drie uur ‘s nachts gebeld. Ik heb mijn telefoon dan gelukkig op stil staan. Ze slapen kennelijk weinig. Ik heb inmiddels een nieuw nummer.”

Het telefoonnummer van Frank de Boer is in verkeerde handen terecht gekomen en dat heeft de oefenmeester van Ajax geweten. (ANP)

 

Ah kijk, dat verduidelijkt de zaak. Rapper Appa deed aan entertainment tijdens de NPO-vrijheid-avond.

 

“Ze kunnen fluiten of niet fluiten, ik zie het wel.”

Kenneth Vermeer leeft als voormalig doelman van Ajax onder de lat bij Feyenoord ontspannen toe naar De Klassieker.

 

“Ik ben een enorme aanhanger van Voetbal International. Dat vind ik geweldig. Het duurt lang, ik geloof tweeënhalf uur, en ze zeggen altijd hetzelfde, maar toch denk ik als het is afgelopen: ach, wat jammer. Wilfred Genee is een natuurtalent en ik ben ongelooflijk gesteld op Johan Derksen, dat vind ik een van de leukste mensen van Nederland.”

Waar anderen hem figuurlijk wel kunnen schieten, openbaart journalist Fons de Poel in de VARAgids een groot fan van Johan Derksen te zijn.

 

“Over het algemeen zijn sportjournalisten toch wat oudere mannen, ik kan me voorstellen dat een jong meisje dan niet vlug over haar menstruatie begint.”

Sportpsychologe Karin de Bruin maakt in Trouw het laatste taboe in de vrouwensport bespreekbaar.

 

“Ik kijk alleen maar naar de val van de Berlijnse Muur. Het is geen toeval dat de hele beweging die de DDR ten einde bracht begon n.a.v. gebedsbijeenkomsten in Dresden. Het is niet de kracht van wapenen, maar de kracht van het gebed dat de Muur heeft neergehaald.”

Lid van het Reformatorisch Dagblad duidt op Facebook de val van de muur.

 

“Er zijn ook aanwijzingen dat zoiets in Amsterdam kan gebeuren. Het lijkt me ontzettend moeilijk om zoiets te voorkomen. Maar er schijnt nu alarmfase rood te zijn, dus we moeten allemaal een beetje beter opletten nu. Ik merk dat ik dat zelf ook niet doe eigenlijk, maar ik probeer het wel. Als we met z’n allen een beetje extra opletten geloof ik dat je ongeveer 70 procent van die aanslagen kunt voorkomen.”

De Volkskrant laat vandaag niemand minder dan Dries Roelvink zijn licht schijnen op actuele zaken, zoals het dreigingsniveau in Nederland.

 

“Ik vind dat iedereen moet kunnen schrijven of tekenen wat hij wil. Maar ik vind het niet nodig om mensen net zolang uit te dagen totdat ze heel boos worden. We mogen best wat milder tegen elkaar zijn om de vrede te bewaren. En als je dan toch heel boos wordt, maak dan zelf een spottende cartoon of schrijf zelf een scherpe column. Reageren met geweld moet je nooit doen.”

Diezelfde Roelvink komt met een oplossing voor opkomende woede.