Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

22-01-2015 19:18

“Mijn kapper vroeg of we het niet eens anders moesten doen. ’Probeer maar’, zei ik.” Toen de vrouw van de SP-voorman het daarna „hartstikke leuk” vond, was Roemer om: de hippe coupe met de haren opzij gekamd is een blijvertje.”

De Telegraaf beoordeelt de nieuwe coupe van SP-leider Emile Roemer.

 

“Als een Rotterdamse jihadist een auto opblaast in Syrië, is Aboutaleb medeverantwoordelijk.”

Afvallige PvdA’er Tunahan Kuzu is duidelijk in het Algemeen Dagblad.

 

Radio 1 besteedde vandaag aandacht aan ‘vrijheid’.

 

PVV-Kamerlid Martin Bosma heeft te doen met GroenLinks. Vrijheid is immers leuk en aardig, maar wel graag met respect.

 

Rutger Groot Wassink, fractieleider van GroenLinks 020 zit zowaar op de lijn van Bosma.

 

“Standard heeft iets uitzonderlijks gedaan door mij te laten vertrekken. Mijn familie gaat voor alles. Ik wil de club dan ook erg bedanken. Toen ik bij de directie kwam om over een vertrek te spreken, stond ik daar niet als speler, maar als vader. Zij begrepen dat.”

Belgisch international Laurent Ciman verlaat Standard Luik en trekt richting Canada, omdat de medische zorg voor zijn dochter daar beter is geregeld.

 

“Vandaag de dag lijkt de Hardebollenstraat een rustige straat met flink wat leegstand. Maar de leegstaande kamers waren vroeger peeskamers, En de straat was het centrum van prostitutie in Utrecht. Het was een straat vol speelse interactie tussen de veelal Zuid-Amerikaanse prostituees en hun klanten. Maar sinds een paar jaar zijn de prostituees weg en is de sfeer van de straat verdwenen.”

Knutsel-hbo’ers leggen uit waarom zij de Hardebollenstraat in Utrecht een beetje hebben versierd. De groep noemt zichzelf heel ludiek ‘de Hardebollenbende’.

 

“Een minister die een omstreden voorstel door het parlement wil loodsen moet van goeden huize komen, maar Opstelten verloor de laatste tijd al geloofwaardigheid. Hij hakkelde zich door een paar Kamerdebatten heen. In het publieke domein veranderde de routineuze oud-burgemeester met vaderlijk kalmerende pose in een karikatuur van zichzelf. Het moment nadert waarop men hem politiek niet meer serieus neemt.”

Het immer anonieme commentaar van NRC Handelsblad. Opstelten dreigt voor kabinet blok aan het been te worden, schrijft de krant.