Politiek

VVD-Kamerlid René Leegte mag niet meer over Gronings gas praten

18-01-2015 18:07

Tweede Kamerlid René Leegte voert voor de VVD niet langer het woord over de gaswinning in Groningen. Leegte maakte dit zondagavond bekend. Eerder dit weekeinde maakte hij al excuses voor een telefoongesprek dat hij vrijdag in de trein voerde na een werkbezoek in het door aardbevingen getroffen Groningen.

Treinreizigers luisterden mee

Dat telefoontje met een partijgenoot ging onder meer over de te volgen VVD-koers in de discussie over de gaswinning en was ook voor omstanders te volgen. Hij zei onder meer dat hij zoveel mogelijk de media had ontlopen bij het werkbezoek en als hem dan toch wat werd gevraagd benadrukte hij dat minister Henk Kamp (Economische Zaken en ook VVD) de gaswinning bij Loppersum inmiddels met met 80 procent heeft verminderd. “We blijven op de lijn dat we het verband tussen gaswinning en aardbevingen moeten onderzoeken.”

Leegte betreurt de ophef:

“Voor de VVD staat de veiligheid van de Groningers voorop. De afgelopen dagen is door mijn toedoen echter onnodig onrust ontstaan over de wijze waarop de VVD kijkt naar de problemen in Groningen. Ik betreur dit ten zeerste. Temeer omdat op korte termijn belangrijke beslissingen moeten worden genomen. Daarom heb ik, in het belang van de Groningers, mijn partij en mijzelf, besloten het woordvoerderschap over dit onderwerp neer te leggen, zodat de discussie op de inhoud gevoerd kan worden.”

René Leegte blijft nog wel woordvoerder voor de andere onderdelen op energiegebied.

Lees ook

Geenstijl – Oeps. VVD Kamerlid bespreekt gastactiek in de trein