Opinie

Shockquote: terrorismedeskundige benoemt verboden woord ‘islam’

11-01-2015 20:07

“Edwin Bakker stelt hoe dan ook, dat het terrorisme zoals in Parijs heel veel met de islam te maken heeft.

‘Sterker: het is islam. Het is niet zozeer een botsing van beschavingen, het gaat die terroristen er niet om onze democratie omver te werpen. Ze mogen beledigers van de profeet en afvalligen doden, omdat ze de islam letterlijk nemen. Het zijn salafisten en met die mensen is het heel erg lastig, om niet te zeggen onmogelijk, om een discussie te voeren. Ze staan met het vingertje omhoog, want ze hebben alleen rekenschap af te leggen aan God, Allah, en aan niemand anders. Ook niet aan een imam.’

Ook Jan Jongeneel, emeritus-hoogleraar missiologie aan de Universiteit van Utrecht stelt dat deze vorm van terrorisme meer is dan het zaaien van dood en verderf. Volgens hem gaat er achter dit soort aanslagen een religieuze gedachtenwereld schuil die ‘ten diepste wortelt in moslims denken over de eindtijd’.

De gedachte behelst kortgezegd dat de islam de finale wereldgodsdienst is en dat alle mensen in de eindtijd de islam zullen aanhangen. Dat heeft Allah voorbestemd.”

 

Ohjee! Edwin Bakker, als terrorismedeskundige verbonden aan de universiteit Leiden, zegt wat je helemaal niet MAG zeggen van Rob Wijnberg, Thijs Kleinpaste, Peter Buwalda en de rest van politiekcorrect zelfhatend BKB-Nederland: islam heeft wél degelijk met deze vorm van terrorisme te maken! En dan komt oud hoogleraar Jongeneel er ook nog eens overheen door de religie aan terreur te verbinden. Arme Edwin Bakker en Jan Jongeneel, die zullen straks wel kapot worden gemaakt op verschillige Vara-ledenwebsites, de Volkskrant en door de NOS. Want dingen benoemen die voor de hand liggen is natuurlijk ‘RACISME!’. Het complete artikel kunt u lezen op het extreem-rechtse online medium dat Geert Wilders in de kaart speelt genaamd Nu.nl.