Politiek

PVV neemt afstand van oproep brandstichting moskee

05-01-2015 11:47

PVV-Kamerlid Machiel de Graaf neemt afstand van de recente oproepen op Facebook om Nederlandse moskeeën in brand te steken. “Wij zijn altijd tegen geweld en tegen oproepen tot geweld”, zegt hij tegen de Gelderlander. Op de Facebookpagina Steun de PVV waren vorige week reacties te vinden waarin wordt opgeroepen moskeeën in brand te steken. Dit naar aanleiding van recente brandstichtingen in Zweden.

Aangifte

PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch zei vrijdag dat hij wil dat het Openbaar Ministerie gaat optreden tegen de oproepen op Facebook. De beheerder van de pagina heeft inmiddels een deel van de reacties verwijderd. Dat gebeurde nadat opiniesite Joop.nl erover had bericht. Verschillende moslimorganisaties hebben dit weekeinde aangifte gedaan.

De Graaf riep op tot sluiting van moskeeën

Tijdens een debat eind november bleek dat de PVV gebroken heeft met de wens voor een bouwstop voor moskeeën. De Graaf zei toen dat de PVV nu wil dat alle moskeeën worden gesloten. De partij van Geert Wilders pleitte tot dan voor een stop op het bouwen van nieuwe moskeeën en het sluiten van moskeeën waar geweld wordt gepredikt of die buitenlandse financiering krijgen.

Lees ook

PVV wil nu alle moskeeën sluiten