Opinie

Lijstje met rampen die ons in 2015 kunnen treffen

30-12-2014 15:37

Ook in 2015 trekt papieren ‘kwaliteitsjournalistiek’ zich NIETS van kritiek aan

Perdiep Ramesar is een topje. Van een ijsberg. Een hele grote ijsberg. Er zijn honderden Perdieps in Het Reservaat, werkzaam bij de Leesmap of Het Kaartenhuis dat ‘kwaliteitsjournalistiek’ heet. Maar ook in 2015 zal men zich helemaal NIETS aantrekken van kritiek, waarschuwingen, voortekenen, het omen, goed bedoelde adviezen, dwingende visioenen, tekenen aan de wand of de snoeiharde realiteit recht in het gezicht, zo hard dat de neusbrug verbrijzelt. Ook in 2015 zal ‘het morele kompas’ van ‘de journalist’ (blank, 48+, vaste dienst, CAO uit 1977, begonnen bij De Wereldomroep) bepalen wat de enige echte waarheid is. En dus zal ook in 2015 geen enkele hoofdredacteur verantwoording nemen, zal de dichtgetikte, stoffige bureaucratische cultuur van chefs, deelchefs, personeelsmanagers, sub-cefs avond en sub-sub-chefs omzetting 48 uur oud nieuws naar papieren nieuws niet veranderen.

Integendeel, in 2015 zal het Kaartenhuis nóg verder in elkaar storten. Bij elke krant zal minstens één Perdiep actief blijken te zijn. Of een Hoedeman. Bij elk televisieprogramma zal minstens één Jan Eikelboom één radicaal werken die het ‘nieuws’ principieel als ‘ideologische duiding, filter en kosmopolitische gids voor het volk’ beschouwt. Bij elk nieuwsradiostation (BNR in het bijzonder) zal minstens de helft van de hoofdredactie bestaan uit voorstanders van cordon sanitaires om onwelgevallige personen (lees: het bedrijven van waarheidsverhullende anti-journalistiek). Bij tijdschriften zal blijken dat de meeste hoofdredacteuren willoze marionetten zijn van de uitgever. Bij avondcouranten zal blijken dat de hoofdredacteur niets met journalistiek heeft maar slechts via de ‘kwaliteitscourant’ BN’er wil worden. Bij ochtendcouranten zal de Perdiep Hoofdredacteur nóg een extra bonus eisen. En een kerstpakket zonder scheurkalender of sleutelhanger. Leden van publieke omroepen zullen ongevraagd blijven meebetalen aan online ‘journalistiek’ die bestaat uit banaal schandpalen en het vernederen van de eindredacteur zijn persoonlijke ideologische tegenstanders.

En het zal gegarandeerd niét veranderen. Er zullen juist nóg meer prijzen worden uitgereikt. Voor Perdiep-journalistiek, door Perdiep-journalistiek. Er zal nog meer worden gesubsidieerd voor ‘innovaties in de journalistiek’, de print-apparatsjiks zullen door hun hoeven zakken vanwege al het goud dat ze zichzelf inmiddels hebben opgespeld, de ‘journalist’ als DWDD-bijzitje zal een nieuwe InHolland hbo-cursus worden en de kritische columnist die, in ruil voor een etentje met hoofdredacteur bij Le Garage, politiek-correcte poep over straattuig dat plotseling geen etnische afkomst heeft en lieve vluchtelingen die maarliefst een hele nacht mogen komen logeren produceert zal de nieuwe standaard van ‘kwaliteitsopinie’ worden.

Dat is ook in 2015 allemaal de schuld van het internet. Wat ook in 2015 stilzwijgend zal worden geaccepteerd ‘zolang Wilders niet in de kaart wordt gespeeld’.

U kunt uw papieren abonnement, op de valreep van dit jaar, vandaag nog opzeggen.

 

Geloven wordt hipster

Het zou best kunnen. Politieke correctheid (lees: alles verbieden waardoor mensen wel eens zouden kunnen worden geprikkeld, want kwetsend) is sowieso al ontzettend hipster. Neem gerust zelf een kijkje op de UvA: uitsluitend gezonde blanke jongmensen die het (veilig vanuit hun bureaustoel) opnemen voor de zwakke en gekwetste niet blanke/moslim. Dus hoe groot is dan nog de stap naar het hip maken van religie? UvA-studenten (M/V) die uit ‘solidariteit’ een ludiek hoofddoekje gaan dragen. Hippe koffiebarretjes waar je elke donderdagavond terechtkunt voor een uurtje ‘zingeving’ (ook voor genderneutralen of mannen in rok). Online, door DWDD gepromote, initiatieven tegen ‘de waan van het dagelijks atheisme’. Bestsellers van Dirk de Wachter (foppsychiater, spiritueel zwatelaar, gratuite Happinez-content-uitbraker), een nieuwe generatie Karen Armstrongs en de nieuwe lichting Jonge Schrijvers die coming of age hebben vervangen door ‘geloof, hoop en liefde’ die de boekenlijsten bestormen.

De horror. Geloven hip vinden, al was het maar omdat je als ‘millenial’ alles wilt ‘verbinden’ en ‘met een open mind’ bekijkt.

Oh de absolute horror! En ze hebben al baarden! Zeg niet dat ik u niet heb gewaarschuwd!

 

D66 aan de macht

Celstraffen worden afgeschaft want ‘niet meer van deze tijd’. TBS voortaan alleen nog ‘poliklinisch’. Meer taakstraffen want ‘dat gaat recidive significant beter tegen dan alle andere vormen van straffen’. Invoering top 200.000 veelplegers in Amsterdam. Voorrang op huisvesting, uitkering, scholing, stage, prostitueebezoek, coffeeshopkorting en rijlessen voor zware ‘reïntegrerende’ draaideurcriminelen. Algemeen verbod op islamkritiek (‘islamofobie!’). Helmplicht voor bromscooters. Verbod op plastic tasjes. Verplichte cursussen ‘genderdifferentiatie’, ‘gendergelijkheid’, ‘vrouwelijke seksualiteit’, ‘cultuur- en religierespect’, ‘nuance in woord en schrift’, ‘multiculturele omgangsvormen’ en tolerantieconcentratiekampen voor alle scholieren vanaf 11 jaar. ‘Respectloosheid’ en ‘onfatsoen’ wordt strafbaar. Iedereen een gratis niet werkende app voor belastingaangifte waarmee zoveel mogelijk privé-gegevens worden gejat. Einde bestaan Nederland als natiestaat. Iedereen verplicht Europeaan, ‘Nederlander’ voortaan verboden want ‘nationalistisch en dus xenofoob’. PVV als politieke partij verboden. Voorheen de PVV onder nieuwe naam ook verboden. Wilders levenslang voor misdaden tegen de menselijkheid. Amsterdam-Nieuw West officiële no go area. Grachtengordel alleen voor pasjeshouders. Gebruik van woord ‘Bijlmer’ strafbaar voor journalisten, moet ‘Nieuw Amsterdam Zuid Oost’ zijn. Gebruik van woord ‘allochtonen’ ook verboden voor journalisten, moet ‘enorme parels van kanshebbers’ worden. Jaarlijkse Wilders Veroordeeld gedenkdag (iedereen vrij). Monument voor Hans van Mierlo, van goud, 666 meter hoog, in het IJsselmeer. Jaarlijkse loterij waarmee ieder D66-lid een positie als BENOEMDE burgemeester kan winnen (de Thom de Graaf-tombola). Provincies afgeschaft. Provincies weer in ere hersteld. Provincies afgeschaft. Provincies weer in ere hersteld. Provincies bij decreet afgeschaft. Nederland voortaan verdeeld in Nederland A en Nederland B. Aangetrouwde Oranjes van D66-leden voortaan ook automatisch Tweede Kamer-lid. Referenda in het nadeel van D66 bij voorbaat ongeldig verklaard. Afschaffen van alle andere partijen. Grote Viering ‘Liberaal Democratisch Nederland’ in 2019 nadat 99,99% van de kiezers voor D66 koos. Verbod op de naam ‘Nederlandse Goelag’. Verbod op alle vormen van communicatie, denken, fluiten, neuriën of anderszins wat de ‘toon van het debat’ verpest. Stilte. Einde. Voorgoed. Licht uit.

 

Alcohol drinken in de kroeg wordt verboden

Zou ook best kunnen. Want wat is na roken dé reden om naar de kroeg te gaan? Juist: alcohol drinken. Het kan dus bijna niet missen dat in 2015 op zijn minst de eerste stemmen zullen klinken voor een definitief alcoholverbod in de horeca, want anders blijft de burger teveel plezier hebben in de horeca. De eerste geluiden zullen traditioneel uit ‘links liberale’ hoek komen: D66 en GroenLinks lanceren een ‘Meldpunt alcoholoverlast’, het ANP zal zonder enige kritiek of wederhoor elke anonieme ongecontroleerde internetmelding als serieus nieuws publiceren en daarna zal een kongsi van publieke omroep programmamakers, artsen en een Bekende Nederlandse Burgemeester (benoemd) net zo lang propaganda maken tegen de schadelijke gevolgen van alcohol tot het een wet wordt. Toestemming Eerste Kamer niet nodig, zo wel dan wordt dat gewoon genegeerd of omgekeerd want dat is nieuwe democratie in 2015, zo leren resultaten uit het verleden.

Mocht het een Europees verbod worden dan zullen we dat niet eens merken want zoals bekend worden Europese wetten vrijwel altijd in het diepste geheim zonder democratische transparantie voorbereid, uitgewerkt en doorgevoerd. U kunt dan gewoon op een goede dag geen alcohol meer krijgen en wie daar tegen protesteert wil ‘een nieuwe holocaust zeker’.

Ad fundum!

 

Marcom-wereld ontdekt uw stamkroeg

Stel u voor: u heeft een stamkroeg. Het soort van kroeg waar de barvrouw, die eventuele op illegale activiteiten als ‘frituren zonder afzuiginstallatie’ controlerende boa’s uitsluitend met biljartkeu en pan heet frituurvet te woord staat, u persoonlijk kent. Een kroeg waar u service krijgt, het bier op rekening kan worden gedronken en de clientèle bestaat uit alcoholisten, menselijk wrakhout en andere schrijvers danwel journalisten. Zo’n kroeg heeft u gewoon hard nodig. Ook in 2015.

Zal u net zien dat zo’n type dat voor de lol spencers en urinegele broeken draagt die kroeg ook ontdekt, daar vervolgens over gaat liveploggen op een sociale netwerksite die u sowieso niet kent omdat het een startup is bedacht door D66ers uit Rotterdam, en die kroeg vervolgens ‘hip’ en ‘upcomming’ wordt in de scene van urinegele broeken en spencerdragers: de marcom-sector.

Een nachtmerrie. Uw stamkroeg vol positief blatende mensen die liever geen kwetsende grappen maken, ook niet als ze dronken zijn. Wat ze nooit zijn want ‘morgen wil ik ook wat aan mijn dag hebben’. Moeders (31 jaar) met Bugaboo fourwheeldrive buggy’s die witte wijn met ijs komen bestellen. Redacteuren van Speld.nl die een glaasje chocomel komen drinken en liever geen grappen over Friso maken want ‘er zijn grenzen hoor aan satire!’.

Alcoholvrij bier dat harder verkoopt dan de gewone goudgele pleur. Mensen die zonder tranen in hun ogen vragen om een ‘Vedett biertje’. Mensen die ‘een flesje Pellegrino’ vragen. Contentmanagers, SEO-experts, salesjuniors, marketing executive distributors en account bureaumanagers social layer content 3.0 die hun babyshower, verjaardag, naamdag, peetmoederdag en driejarig jubileum komen vieren.

Glutenvrije pinda’s. In uw stamkroeg!

Naast u aan de bar, glimmende puistvrije babyfaces met moeilijke bril die ongevraagd, terwijl u strontlazarus de week probeert te vergeten, aan u vragen of u ook vindt dat ‘Geenstijl Nederrrrrjjjland heeft kapotgemaakt’.

Uw stamkroeg als recensie op Marketingfacts.nl. Uw stamkroeg in FourSquare. @patjem die aan de barvrouw van uw stamkroeg voorstelt om ‘de affiliates voor deze zaak voortaan te doen’.

Dit kan zomaar gebeuren in 2015. Geen scenario is wat dat betreft inktzwart genoeg.

 

Nog meer toeristen naar Amsterdam

Nog meer toeristen. Nog langere rijen bij de @albertheijn in het centrum (aantal kassa’s: 16 – Aantal open kassa’s: 4). Nog meer Chinezen die in rijen van minstens zestien Chinezen dik, allemaal mét rolkoffer, op de hoek van een toch al drukke straat gaan staan kaartlezen. Nog meer mensen die op het Waterlooplein ‘excuse me do you know where the An Frenk-moesjieum is?’ aan je vragen. Nog langere rijen Spanjaarden voor die ene (!) OV-Chipkaart oplaadautomaat (waar uitsluitend in het Nederlands instructies opstaan). Nog drukker in de toch al te korte metro waarvan altijd een lijn uitvalt. Nog meer trippende backpakkers op de Wallen. Nog meer roofovervallen. Nog meer geweld. Nog meer doden in de grachten. Nog meer Segwaytours (met helm!). Nog meer rondvaartboten. Nog meer bierfietsen. Nog meer rijen. Overal rijen. Lange rijen. Rijen, rijen, rijen, rijen, rijen. Nog meer traagheid. Nog meer wachten. En wachten. En wachten. Nog meer touringcars. Nog meer fietsende touristen ónder de touringcars. Nog meer lege en ‘defecte’ pinautomaten. Nog meer ‘wereldstad’ die piepend, krakend, hoestend, proestend, hortend en stotend tot stilstand komt en volledig bezwijkt onder het toerisme wat, op straffe des demoniserings, niet bekritiseerd mag worden want: ‘Het levert geld op’.