Politiek

Mensen met een mening – Speciale Kerstavondeditie

24-12-2014 18:02

“Not a bad wine. Our sponsor?”

Louis van Gaal grapt naar zijn ‘friends of the media‘, nadat hij een proost heeft uitgebracht voor de kerstdagen.

 

“Er is weinig aandacht, tenzij je een oude bekende van het programma bent. Bij DWDD en ook Pauw trouwens is het contact met de gastheer minimaal. Mijn collega-schrijfster Esther Verhoef werd buiten de show om bijvoorbeeld niet eens begroet en bedankt door Jeroen Pauw. Bovendien gaven ze haar een verkeerde naam, namelijk Esther Vergeer.”

Schrijfster Saskia Noort geeft in de Mikrogids een kijkje achter de schermen bij DWDD en Pauw.

 

“Als gast voel je je daar het meest welkom, mede door de bijzonder hartelijke en persoonlijke ontvangst door Humberto. Er hangt weinig spanning, er is ruime aandacht voor de gasten en ook is er een bar waar zonder enige beperking koffie, thee, drank en snacks genomen kunnen worden.”

Noort schuift liever aan bij RTL Late Night, waar Humberto Tan tenminste naar zijn gasten omkijkt.

 

“‘De inspecteur kwam bij ons thuis om onze aardbevingsschade op te nemen. Dat was op 31 oktober. Toen ik met die man het huis doorging, gaf mijn dochter van vijf een tekening aan hem. Hij staarde ernaar en gaf de tekening vervolgens aan mij. Toen ik zei dat de tekening voor hem was bedoeld, antwoordde hij dat hij de tekening niet kon aannemen, omdat dat omkoping zou zijn.”

Mathieu Paapst uit Groningen vertelt over zijn ervaring met de NAM, die de aardbevingsschade bij hem kwam opnemen. De meneer was geïnstrueerd niets aan te nemen en hield zich daaraan.

 

“Het is nu de redactie van Trouw die is getroffen. Maar het kan eveneens elders gebeuren. Vertrouwen is goed, maar een onwrikbaar systeem van checks and balances met volop ruimte voor vragen is beter. Het zou dan ook goed zijn als het rapport van de commissie-Myjer leidt tot kritische zelfreflectie. Niet alleen bij Trouw, maar bij de totale journalistieke beroepsgroep.”

Het immer anonieme Commentaar van NRC Handelsblad doet ook nog ene plasje over de kwestie Perdiep Ramesar.

 

“Ik vind het inderdaad heel stom als jongeren blowen. Dat laat onverlet dat we een libertaire samenleving hebben waarin mensen een joint mogen roken. Ik ben echt niet tegen recreatief gebruik. Maar ik voorzie wel grote problemen bij bijvoorbeeld jongens van mbo-opleidingen die ongelooflijk veel gebruiken.”

Achmed Aboutaleb over blowen.

 

“De kerstgroetjes”

Vrouwenhandelaar Saban B. heeft vanuit Turkije een boodschap voor Nederland.

 

Ook Frits Wester staat stil bij kerst.