Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

23-12-2014 19:23

“Dank je, maar tweede worden voelt hetzelfde als laatste worden. Met alle respect voor de anderen, ik had zelf op één tot en met vijf gestaan.”

Zlatan Ibrahimovic werd tweede in de verkiezing tot beste Zweedse sporter aller tijden. Daar is de vedette het duidelijk niet mee eens.

 

“Politici zijn net mensen, en dus wordt er aan het Binnenhof ook flink geroddeld. Over de haat en nijd binnen fracties, over het aantal PVV-Kamerleden met een buitenlandse partner (een derde van de fractie), of over het liberale haantje dat het halve VVD-kippenhok heeft gehad. Vaak zijn het lichtvoetige gesprekken bij de koffieautomaat, niet bestemd voor publicatie.”

Politiek commentator Paul Jansen bespreekt wat roddels in de Telegraaf.

 

“Neem Femke Halsema, die zweeg over de lotgevallen van haar kroost omdat het niet politiek correct overkwam. Ooit koketteerde de gewezen GroenLinks-politica met het feit dat haar kinderen op een zwarte school zaten in de Amsterdamse Transvaal-buurt; fijn multicultureel, met veel islamitische kinderen. Echter, toen deze krant er in 2010 achter kwam dat ze haar tweeling stilletjes van de bewuste school had gehaald, deed Halsema eerst een poging om publicatie te voorkomen. ‘Heb je zelf kinderen?’, begon ze. Dat sorteerde geen effect. Halsema zei vervolgens dat de schoolwissel niets te maken had met de moslimkinderen. Eerder dit jaar onthulde ze evenwel dat ze haar kinderen van school had gehaald vanwege intolerant gedrag van moslimzijde. Zo had een islamitisch klasgenootje haar zoontje de stuipen op het lijf gejaagd door bij herhaling te roepen dat hij zou ‘branden’ in de hel omdat hij varkensworst op z’n brood had.”

Jansen waarschuwt in diezelfde column dat politici moeten oppassen hun privé-zaken te vermengen met politiek.

 

“Pauw vroeg Bram: waarom heeft je familie je niet financieel geholpen om de veiling van je inboedel te voorkomen? Toen dacht ik: nu zal Bram wel het goede antwoord geven. Maar dat was niet zo. Bram zei: ik kan goed begrijpen dat mensen zich dat afvragen en ik kan ook begrijpen dat mensen zich dat blijven afvragen. „Dat was een misselijk antwoord omdat David en ik hem in 2013 ieder meer dan vijf ton hebben geleend. Als je dan nog publiekelijk suggereert dat je familie je heeft laten vallen, dan is dat canailleus gedrag. Als we hem dat geld niet hadden gegeven, was hij vorig jaar al kopje onder gegaan. Hij is te ver gegaan.”

Max Moszkowicz jr – broer van gevallen strafpleiter Bram – haalt uit in NRC Handelsblad. Na het laatste optreden van zijn mediagenieke broer in het tv-programma Pauw – eerder deze maand – willen hij niet meer zwijgen.

 

“Is dit echt?”

Iemand reageert op Facebook op het bericht: ‘Universitair docente wil gevangenisstraf afschaffen’

 

“Ik dacht dat ik een artikel van De Speld las”

Iemand anders op Facebook reageert ook op het bericht ‘Universitair docente wil gevangenisstraf afschaffen’.

 

“Ik denk toch dat er in Nederland zat voorbeelden zijn van tv-vrouwen die de 50 zijn gepasseerd: Astrid Joosten,Caroline Tensen, Antoinette Hertsenberg, Nelleke van der Krogtheeft haar pensioen zelfs gehaald. Margreet doet nu WNL op zondag en is dus gewoon nog op tv. Ik weiger erin te geloven.”

Merel Westrik zegt niet te geloven dat vrouwen vanwege hun leeftijd van de buis worden gehaald, zo zegt ze in Opzij.

 

“Ik heb er zo mijn bedenkingen bij. Ik weet niet wat er zich tussen de hoofdredactie en Margreet heeft afgespeeld, maar of dat met leeftijd te maken heeft? Ik geloof niet dat iemand te oud kan zijn voor tv.”

Nogmaals Westrik, nu over het vertrek van Margreet Spijker bij RTL.

 

 

“Kom ik daar, yupperige aansteller, even in zes maanden de mooiste afstand van de sport wegsnaaien. ‘Als ik jou was zou ik eerst maar eens een nette tien lopen,’ zei de verkoper. Gelijk had-ie.”

Ernst-Jan Pfauth kent zichzelf én zijn generatie maar al te goed, zo bewijst hij in De Correspondent