Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

22-12-2014 19:21

“Je bent 24 uur per dag die jongen van tv. Om een voorbeeld te geven: ik werd eens in de sauna – ik was poedelnaakt – aangesproken op mijn werk. Goedbedoeld, maar toch. (…) Ik vind het een noodzakelijk kwaad, als ik eerlijk ben, zonder dat ik daarmee de mensen die iets tegen me zeggen wil beledigen. Vaak is het hartstikke leuk, maar alles bij elkaar wordt het buitenproportioneel. Ik vind het best moeilijk om daar mee om te gaan.”

NOS-presentator Henry Schut in de VARAgids.

 

Volkskrant-chef Kustaw Bessems uit in tien tweets zijn ongenoegen over het interview dat de NOS met Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof had over jihadisme.

 

“Nu moet ik wachten tot de volgende dag. Weet iemand of ik om 1 minuut na 12 uur vannacht al kaarten kan bestellen? Want dan blijf ik wel wakker! Heb ik de kans dat ze gewoon op zijn? Ik zie op tegen weer zo een zenuwslopende toestand als afgelopen maandag, met nul kaarten als resultaat. Ik heb echt zitten janken!”

Thuur Hutjens illustreert in de Volkskrant de reacties op de extra concerten van U2.

 

“We gingen de mist in met het bekendmaken van de woonplaats van pedoseksueel Benno L. We slaagden er niet in een beredeneerde kieswijzer per stad te maken in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. We plaatsten een schokkende foto met daarop een gedood Palestijns jongetje, juist in de dagen dat we hoog opgaven over het niet willen tonen van MH17-slachtoffers. We waren te vaak te vaag over cijfers: een bedrijf dat “wat” meer orders binnenhaalt of “iets” minder winst maakt – daar heeft u niets aan. We maakten te veel fouten – soms nota bene in het hoekje met correcties en aanvullingen.”

Het jaaroverzicht ‘Wat we met uw abonnementsgeld doen’ van NRC Handelsblad begint ten minste eerlijk.

 

“Maar wie gaan al die mantelzorg geven? Vast en zeker niet de mannen met hun werkweken van 37.6 uur, ook al resten hen –na het aftrekken van 56 uren slaap en hun werk- nog een royale 74 vrije uren. Nee, daar gaan natuurlijk de vrouwen met hun werkweek van 26,4 uur voor opdraaien.”

Oud-Opzij hoofdredactrice Ciska Dresselhuys ziet de gevolgen van de ‘participatiesamenleving’ voor werkende vrouwen somber in.

 

“Hoe ik vandaag ben aangepakt door het Brugse publiek ging er ver over. Dat ze me uitfluiten om mijn Cercleverleden, tot daar. Nu ging het over mijn privéleven, en dit pik ik niet. Dit vind ik erger dan racisme.”

Voormalig Feyenoordspeler Thomas Buffel reageert aangeslagen, nadat supporters van Club Brugge spreekkoren zongen over de ziekte van zijn partner. Zij lijdt aan darmkanker.