Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

19-12-2014 18:03

“Hier in Duitsland heb ik nog niemand gehoord over mijn beperkingen. Hier moet je gewoon de spits slopen. Klaar. Heerlijk”

Oud-ADO Den Haag-speler Tom Beugelsdijk heeft het goed naar zijn zin bij zijn nieuwe club in Duitsland.

 

“De voetbaltermen beheers je natuurlijk zo. Elke week heb ik les. Ik versta het allemaal goed. Maar spreken is nog wel lastig. Ik dacht: ik doe een tv-interview een keer in het Duits. Haha, dat werd een drama. Laat ik het zo zeggen: ik heb geen last van een talenknobbel…”

Wederom Beugelsdijk. De taalbarrière is nog wel eens lastig, zo blijkt onder meer uit dit filmpje.

 

Nieuwe Revu zorgde voor de faal van de dag, door op basis van één anonieme bron de val van Rutte II te claimen. De reacties waren overigens epic.

 

“Voor veel mensen de eerste feestdagen zonder hun dierbaren. Het maakt deze donkere dagen voor hen extra donker.”

Premier Rutte steekt de nabestaanden van vlucht MH17 in het bijzonder een hart onder de riem.

 

“Ik heb helemaal geen hekel aan vuurwerk. Ik heb het vroeger zelf ook afgestoken met mijn kinderen. Maar in deze functie kijk ik achter de schermen en zie ik wat een enorme overlast er elk jaar door ontstaat. In geen enkel land in de wereld gaat het zoals in Nederland. Ik wilde een lans breken voor al die mensen en dieren die wel lijden onder het geknal. (…) We hebben er expres voor gekozen om het vuurwerkverbod door het hele college te laten dragen, zodat de democratische dekking voor dit besluit zo breed mogelijk was. We dachten het juist goed te doen.”

Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum, is teleurgesteld dat de rechter een vuurwerkverbod in zijn stad van tafel heeft geveegd.

 

“President Obama ruimt een van de laatste lijken op uit de Koude Oorlog en laat het aan de Republikeinen om het handelsembargo tot het bittere einde te verdedigen, al is zelfs de Cubaanse gemeenschap in de VS daarover inmiddels diep verdeeld.

Eerder vierden presidenten als Clinton en Reagan sommige van hun grootste successen als ‘lame duck’. Daaruit kan Obama hoop putten bij zijn verlate poging alsnog zijn verkiezingsbeloften uit te voeren”

Commentaar bij een nieuw Cuba, van Arnout Brouwers.

 

“De panden zijn – al een hele tijd geleden – verkocht aan out-wethouder Hans Vervat en die heeft de renovatie-plannen niet rond gekregen. Overigens voor een habbekrats verkocht, 3 miljoen euro, en volgens ene makelaar Leslie de Ruiter is de grond 50% meer waard. Ach, goeie deal dus voor deze oud-politicus. De deal is nog gegaan onder het bewind van oud-wethouder Karakus. Zou er hier sprake zijn van een handjeklap? Mwoah…”

In-Soo schrijft voor Bogue/em> een nogal cynisch stuk over de sloop van maar weer eens wat panden in Rotterdam.

 

“Ik leg mijn portefeuille neer. Zoek een nieuwe minister, dan kan het kabinet verder. Ik ben nu mijn geloofwaardigheid kwijt.”

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers dinsdagavond op het Torentje tijdens overleg met de VVD-top. Nu ja, aldus een anonieme zegsman in de Volkskrant deze vrijdag.

 

“Ik heb geen moment met mijn portefeuille gezwaaid. Opgeven is niet mijn gewoonte.”

Diezelfde Edith Schippers vrijdagochtend rond half vier in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.