Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

16-12-2014 19:22

“Tien jaar geleden schatte het CBS het aantal moslims in ons land nog op 945.000 mensen, oftewel 5,8 procent van de bevolking. Het bureau voorspelde toen dat in 2006 de grens van een miljoen islamieten zou worden bereikt. Zover kwam het niet. Opeens introduceerde het CBS een nieuwe rekenmethode waardoor het aantal moslims fors naar beneden werd bijgesteld, naar 857.000 in 2006. Op papier waren er zodoende bijna 150.000 moslims verdwenen: een middelgrote stad. Nadien zou het aantal islamieten met nog eens ruim 50.000 mensen zijn gezakt, ondanks de jaarlijkse toestroom door asiel, gezinshereniging en -vorming en een geboortecijfer dat boven het Nederlandse gemiddelde ligt. Dat is vreemd. Een CBS-woordvoerder heeft geen verklaring voor deze daling. Hij spreekt tegen dat er is gegoocheld met cijfers omwille van politieke wenselijkheid. Immers, een ’magisch’ getal van een miljoen moslims zou wel eens door politici als Wilders kunnen worden uitgebuit.”

Politiek commentator Paul Jansen van de Telegraaf ontdekte dat er opeens 200.000 moslims zijn verdwenen.

 

“Grappig dat de NOS, die altijd met zoveel toewijding Oranje-bijeenkomsten uitzendt, niets toonde van deze gebeurtenis. Ook EO’s Blauw Bloed besteedde er geen aandacht aan.”

Tijdens de uitreikingen van de Prins Claus kunstprijzen op woensdag 10 december was er een naaktact te zien in het Paleis op de Dam. Frank Buis heeft de beelden en laat ze wél aan de mensen zien.

 

VARA-presentator Jeroen Pauw duidt voor u.

 

“We gingen in gesprek en ze boden tienduizend euro. Tienduizend euro voor je hele hebben en houden met een nietje erdoorheen. Ik heb gezegd: deze zwarte doos gaat niet in de uitverkoop.” (…) “Na afloop zeiden ze tegen mijn manager dat zwart op de cover niet verkoopt. Dat was echt waar, volgens hen. Daarom konden ze niet meer bieden.”

Actrice Jasmine Sendar vertelt in de Volkskrant hoe de onderhandelingen met Playboy verliepen.

 

“Je hebt hier te maken met criminelen met een dubbele agenda, bij wie eigenbelang een grote rol speelt. Ze proberen natuurlijk hun eigen rol te minimaliseren in ruil voor een nieuw leven op een tropisch eiland. Ze krijgen goed betaald. En ook flinke strafvermindering. Snapt u dat ik het een dubieus middel vind?”

Advocaat Jan-Hein Kuijpers zet zijn vraagtekens bij het concept ‘Kroongetuige’.

 

Arend Jan Boekestijn zat vandaag in de trein en het zat hem niet mee. Tijd voor een Sterke Man bij de NS!

 

“Hij zei dat hij niet ‘geagiteerd’ is.”

Rond zessen hedenavond was er een journalist in Den Haag die aan PvdA-leider Diederik Samsom heeft gevraagd of hij ‘geagiteerd‘ was over de gebeurtenissen in de Eerste Kamer eerder op de dag.