Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

15-12-2014 19:28

“Guus Hiddink had mijn antwoordapparaat ingesproken, dus belde ik hem gisteren keurig terug. Het was fijn om een tijd met een grote vakman als hij over voetbal te praten. (…) Ik heb hem ook gevraagd op te houden met die discussietjes met Jack van Gelder. Dat is de man die mij smsjes stuurt als ik zijn naam verkeerd uitspreek.”

Willem van Hanegem in zijn wekelijkse column.

 

“De ontwikkelingen van de laatste weken geven aan dat de Eerste Kamer zijn rol van ‘Chambre de Réflection’ niet waarmaakt, en verwordt tot een ‘Chambre de Manipulation’.”

Senator Kees de Lange (OSF, Onafhankelijke SenaatsFractie) legt uit waarom hij afwezig is in de Eerste Kamer. Hij zegt te weinig tijd te hebben enkele wetsvoorstellen aandachtig te lezen, als gevolg van de overvolle agenda. (ANP)

 

“Ik wil het voor haar opnemen. Ze zit daar op een plek – en dat kan ik echt zeggen – waar het licht niet goed is. Dat heb ik al eerder tegen Humberto gezegd. Het is echt geen goed licht. Bij Life 4 You is het licht wel goed”

Carlo Boszhard duidt de Yolanthegate. De metgezel van Wesley Sneijder werd geschimpt, nadat ze er niet op haar best uitzag bij RTL Late Night.

 

“Voor zo’n taak of functie zijn diploma’s ineens minder relevant. Dan telt vooral de vraag: hoe ís iemand? Je hebt iemand nodig die invoelend, sociaal vaardig, “streetwise” en doortastend is. Gelukkig hebben we zo iemand kunnen vinden.”

Enige straat-vaardigheid is wel nodig om te kunnen vragen hoe het met iemand gaat, zo tekent Hans van Willigenburg (niet die van Koffietijd) op uit de mond van Dennis Lausberg, directeur Regio Zuid, Woonstad Rotterdam.

 

“Ik kan iig niet zeggen dat t saai was in de 2 jaar pownews,wat heb ik n gave geen 10 in n dozijn baan gehad #powned #afscheidsfeest #klasse”

Voormalig PowNews-verslaggeefster Nadia Poeschmann lijkt ook genoten te hebben van het afscheidsfeestje van PowNews, zo zegt ze in een inmiddels verwijderd bericht op Twitter.

 

“Ik heb gezegd wat ik moest zeggen en iedereen moet kijken wat hij daar mee doet.”

Johan Cruijff voerde het woord tijdens een voetbalcongres van de KNVB over de toekomst van het Nederlandse voetbal. Daarna nam hij de benen. (ANP)

 

“Stop ze in de gevangenis, stop ze in psychiatrische inrichtingen. Houd ze tegen.”

Aboe Ibrahim is inmiddels Raqqa, de hoofdstad van ISIS, ontvlucht. Samen met arabist Jan Jaap de Ruiter maakte hij de TPO-serie ‘Berichten uit de Islamitische Staat’. Vandaag verscheen de laatste aflevering. In dit citaat reageert hij op het idee van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb om Nederlandse jihad-gangers gewoon te laten vertrekken.

 

“Onno kreeg een koekfabriek van eigen deeg. Jarenlang heeft hij breed kunnen leven van het met precies dezelfde praktijken bij elkaar gegraaide salaris van de emotiemaffioosAlbert Verlinde.” (…) “Als je twintig jaar de echtelijke sponde deelt met iemand van wie je weet dat hij beelden heelt en uitzendt, ben je gewoon medeplichtig.”

Youp van ‘t Hek legt in NRC Handelsblad uit waarom hij geen medelijden heeft met Onno Hoes en zelfs uitkijkt naar de rechtszaak.

 

PVV-leider Geert Wilders beschouwt de gijzeling in Sydney.