Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

12-12-2014 17:49

“Om de gedachten te ordenen, schrijf ik ook gast­columns, ­zoals bij ThePostOnline of Jalta.”

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vertelt in de Volkskrant over het geheim van zijn succes.

 

“Toen kwamen ze naar mij toe met de vraag: Joh sta ik bij jou op een dodenlijst? Ik zei: Hoezo, hebben wij ruzie? Nee toch? (…) Door mensen zulke informatie te geven, hebben ze potentiële moordenaars ten opzichte van mij gecreëerd. En dan ben je heel vies bezig.”

Crimineel K. uit Delft beweert in de Telegraaf dat het OM dodenlijsten ensceneert, zodat criminelen elkaar afmaken. Het OM ontkent.

Bij D66 is ook een tweede plaats reden om de publiciteit te zoeken.

 

“Nee, ik ken haar eigenlijk niet. Ik heb het ook niet zo op Belgen. Die zijn altijd zo schijnheilig en stiekem. Ze vegen alles maar onder het tapijt en konkelen achter je rug. Dat zit gewoon in de cultuur. Het is net als met Limburg, maar dan erger.”

TV-maker Maxim Hartman reflecteert in de Volkskrant op de begrafenis van de Belgische koningin Fabiola van vandaag.

 

“Ik heb nergens spijt van. Mij valt ook niets te verwijten.”

Vertrekkend burgemeester van Maastricht Onno Hoes tegen de NOS.

 

“Ooit wilde hij maar wat graag onderdeel zijn van het Oranje imperium. Dat was toen hij nog gehuwd was met prinses Margarita. De ex-man van hystericaatje Margarita, die lange tijd werd gezien als een geflipte complotdenker, groeide dit jaar uit tot een Oltmans après la lettre. Sinds het vertrek van Beatrix waait er een proleterige wind door de Eikenhorst, waarbij list & bedrog niet langer wordt gezien als noodzakelijk kwaad, maar tot businessmodel is verheven. Van Zuydewijn heeft de Oranjes op de grill liggen en het spettert behoorlijk. De man die zich graag bij de elite had willen voegen is het jongetje dat langzamerhand aantoont dat de koning geen kleren aan heeft. En de man heeft gelijk. Prins Willem Alexander is een monopolist in staatsmacht. Hij is de enige koning van de Lage Landen en heeft op basis van deze titel allerlei privileges weten te bemachtigen.”

Mark Koster in Quote over Edwin de Roy van Zuydewijn. Die laatste is volgens Koster één van de acht stoerste kartelbrekers van 2014.

Bas Paternotte (Fryslân, 1976) benoemt wat niemand durft te zeggen.

 

“Of Bush persoonlijk van de martelpraktijken op de hoogte was, is van groot juridisch en humanitair belang. Maar de verantwoordelijkheid van Bush, Cheney, Wolfowitz en Condoleezza Rice strekt veel verder. Ze zijn direct aanspreekbaar voor de militaire catastrofe in het Midden-Oosten die tot op de dag van vandaag de wereldpolitiek beïnvloedt. En laten we dit niet vergeten: onze regering-Balkenende is aan deze catastrofe ook medeplichtig geweest.”

Henk Hofland in NRC Handelsblad over de martelpraktijken van de Verenigde Staten.