Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

11-12-2014 19:28

“Dat ik het erotisch vind is een groot woord, maar ik word er zeker opgewonden van.”

Henny Huisman onthult tegenover AD dat hij op vrouwenvoeten valt.

 

“Als er nou iemand is in dit land die weet hoe dat soort praktijken plaatsvinden, is het Onno Hoes wel. Hij is veertien jaar getrouwd geweest met de man die nergens voor terugdeinst. Ik vind dat hij dubbel gewaarschuwd was. (…) Die Onno Hoes had aan de gemeenteraad beloofd dat hij het niet meer zou doen, vervolgens denkt PowNews: even kijken of het klopt.”

Catherine Keyl heeft geen medelijden met Onno Hoes, zo zei ze vanmorgen op Radio1. Over toyboy Robbie zegt Keyl:

 

“En die doet dat in mijn ogen héél goed. Hij heeft namelijk laten zien dat een bestuurder gewoon zijn reet afveegt met de gemeenteraad en dat hij gewoon doet waar hij zin in heeft, omdat hij denkt dat hij onaantastbaar is. Dat is niet zo. (…) Hoezo is dit een hinderlaag? Het was toch een misstand? Hij heeft toch iets beloofd aan de gemeenteraad? Hij heeft beloofd dat hij niet meer met jongetjes op stap zou gaan. Hij zou niet meer in opspraak raken, oké. Maar als je dan met jongetjes op stap gaat, weet je dat dat gebeurt. Dat is dom.”

Keyl raast nog even door:

 

“Onno Hoes vertegenwoordigt een stad die tot nu toe altijd buitengewoon goed stond aangeschreven. Het is nu de meest criminele stad van Nederland en er is nu een smet op die stad geworpen. Dat heeft hij gewoon zelf gedaan.”

Bron.

 

Aldus TV-maker Harry de Winter over PowNews en Onno Hoes.

 

“Ook Weekers’ opvolger Eric Wiebes wordt door Omtzigt geregeld onder vuur genomen. In kleine kring heeft Wiebes’ moeder recent geklaagd dat ‘die Omtzigt als een terriër’ achter haar zoon aan zit.”

Frase in een profiel over CDA-kamerlid Pieter Omtzigt in het Dagblad van het Noorden.

 

“Tja. Ik krijg beelden van Marcel die wanhopig over zijn landgoed doolt. Hij weet het ook niet meer.”

Wouter Bos in zijn Volkskrant-column over Marcel van Dam. Die laatste klaagt al enige tijd: hoe kan het dat er zo veel rechtse onrechtvaardigheid bestaat en linkse partijen daar toch niet van weten te profiteren? Hoe kan het dat SP en GroenLinks nauwelijks van de electorale ellende bij de PvdA weten te profiteren?

 

“De samenleving is veranderd, de middenklasse onzeker en traditioneel links niet meer de voor de hand liggende bondgenoot, niet voor het optimistische en niet voor het pessimistische deel der middenklasse. Het is zoeken naar een nieuwe verhouding tot elkaar.”

Diezelfde Wouter Bos over de zorgen van Van Dam.

 

“Daar gebeurt het heel veel. De barbecue wordt buiten aangestoken, als de rook weg is en de kooltjes zijn roodgloeiend dan wordt ie binnen gezet. Dan gaat iedereen er gezellig omheen zitten, maar de huizen daar zijn lang niet zo goed geïsoleerd als in Nederland.”

Door een grote gasstoring hebben de inwoners van de Apeldoornse wijk Anklaar al sinds zondag geen verwarming. Het leek de Libanese partner van Loes Bzeih wel een goed idee om de barbecue in de woonkamer aan te zetten. Een koolmonoxide vergiftiging kostte haar vervolgens bijna haar leven.

De meest authentieke wielrenner van het peloton aan het woord.