Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

10-12-2014 19:28

“Elke aflevering is hetzelfde. Iedereen komt manisch binnen, hee, hoi, hallooo! Daarna gaan ze koken en wordt het wat serieuzer. Dan gaat de wijn open en wordt er gehuild. En ’s morgens hebben ze spijt. Waarom wil je zoiets?”

Anouk legt in de VARAgids uit waarom ze er niet aan moeten denken om mee te doen aan het programma 24 uur met.

 

“Twan heeft persoonlijk een brief bij me in de bus gedaan en toen ik naar het Songfestival ging, kreeg ik van hem een gesigneerd boekje met een paar lieve woorden erin. Ik vind Twan een leuke man, daarom heb ik ja gezegd. Het was een rollercoaster, ik ging ook steeds zachter praten bij de lastige vragen. Ik vroeg me af of mensen me nog wel konden verstaan.”

De zangeres legt in diezelfde VARAgids ook uit waarom ze wél bij Twan Huys’ College Tour ging zitten.

NOS-journalist Jeroen Wollaars ontketent een kleine bitchfight op Twitter.

Oud-PVV EP’er Lucas Hartong over zijn oud-collega Hans van Baalen en borrelnootjes.

PVV-Kamerlid Martin Bosma legt uit waar het geld van de ‘hulpdoofpot’ daadwerkelijk blijft.

 

“Het is een harde klap in het gezicht voor alles wat Peruanen als heilig beschouwen.”

Volgens plaatsvervangend minister van cultuur Luis Jaime Castillo hebben activisten van Greenpeace de Nazca-lijnen beschadigd. De lijnen behoren tot het werelderfgoed.

 

“Obama wilde Amerika transformeren in een Europese sociaaldemocratische verzorgingsstaat en Amerika’s suprematie in de wereld beknotten door o.a. op het leger te bezuinigen en de CIA te degraderen tot een martelinstituut – de globale politieman, zonder wie de vrije wereld verloren is, raakt hierdoor tandeloos. Rassenverhoudingen in Amerika zijn onder hem op een dieptepunt beland. Maatschappelijke onrust wordt niet afgezwakt maar waar mogelijk aangewakkerd. En in de internationale politiek beseffen de Russen en Chinezen wie er in het Witte Huis zit: een man die Amerika niet groter maar kleiner wil maken. Er zijn critici van Obama die beweren dat hij incompetent is en lui. Is dat zo? Amerika is kleiner geworden onder hem, en ik ben bang dat dat precies is wat hij wilde.”

Telegraaf-columnist Leon de Winter ietwat complotterig over de agenda van de Amerikaanse president Barack Obama.

 

“Sinds een ruime week duiken ze ineens toch weer op: de zeldzame ziektes, slachtoffers en nabestaanden, lekkende borstimplantaten, zelfmoordenaars en misdaadverhalen. Van een bruisende dagelijkse update voor de intelligentsia zijn we toch weer in de afvoergoot tussen Nieuwe Revu en Panorama beland.”

NRC’s televisierecensent vindt Pauw de laatste tijd tegenvallen. Hij vraagt zich af: Keert Jeroen Pauw in maart wel terug op tv?

 

“Jeroen Pauw lijkt er ook niet helemaal gelukkig mee, getuige zijn sarcastische inleiding van gisteravond: „Dames en heren, goedenavond. Liefde, levenslang, liquidaties, wrede verhoormethodes van de CIA en een stortvloed van gemankeerde en absurde types, dat zijn de ingrediënten van deze aflevering.”

Diezelfde Beerekamp.

 

“Spannend of we hem in maart terug gaan zien. Als hij dan nog wil.”

Beerekamp sluit af over Jeroen Pauw.