Haagse grabbelton

Marcel de Graaff blijft moeite houden met Twitter

10-12-2014 15:25

Het is niet voor het eerst dat PVV-europarlementariër Marcel de Graaff zich verslikt in Twitter.  Deze woensdag had hij spijt van een retweet die eindigde op ‘dood aan moslims’. In het bericht dat De Graaff retweette werd verwezen naar een peiling waaruit zou blijken dat vier op de vijf Palestijnen vinden dat het doodsteken van Joden legaal verzet is. Tegen Radio EenVandaag zei De Graaff woensdag dat het hem ging om de peiling en dat hij de tweet niet tot het eind had gelezen voor hij het bericht retweette. D66-leider Alexander Pechtold constateerde in het radioprogramma dat De Graaff ‘met een paar omslagen’ erkent dat hij fout zat. Pechtold:

“Dat hij er binnen een minuut achter komt dat hij fout zat, is relatief snel voor een PVV’er’.”

‘Vakbonden zijn Nazi’s’

De Graaff was in de zomer van 2011 nog maar vijf dagen senator of hij vergeleek de vakbonden met het Nazisme.

Wat hem op de toorn van Carel Brendel kwam te staan in zijn artikel PVV-backbencher slaat aan het Godwinnen over vakbonden.

‘Nazislamitische hoeren’

Een jaar later fantaseerde een obscure weblogger over de executie van ‘nazislamitische hoeren’ en noemde daar expliciet de namen van onder meer Jolande Sap en Femke Halsema. De Graaf besloot het niet op te nemen voor zijn collega’s maar voor de weblogger:

Gek genoeg kon Tofik Dibi daar enigszins in mee komen.

Enfin, Twitter en de Graaff blijft een opmerkelijke combinatie.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.