Politiek

Onno Hoes (VVD) weer in opspraak

03-12-2014 16:54

Met updates – De burgemeester van Maastricht Onno Hoes (VVD) moet zich verantwoorden voor de gemeenteraad. Er zijn privéberichten van hem aan een jongeman gepubliceerd.  De 20-jarige Robbie Hasselt publiceerde gedeeltes uit gesprekken die hij naar eigen zeggen met Hoes had via berichtenservice Whatsapp. In die berichten zijn onder meer fragmenten te zien uit de agenda van de burgemeester en een foto van zijn werkkamer. Daarnaast wordt er in de gesprekken regelmatig gehint op seks.

CDA, PvdA en SP willen opheldering van Hoes. ThePostOnline heeft Hoes woensdagmiddag gebeld maar werd weggedrukt door de burgervader. Zijn woordvoerder laat aan 1Limburg. weten dat het een privé-aangelegenheid is.

Privéperikelen brachten de positie van Hoes in Maastricht eind vorig jaar in gevaar. Hij beloofde dat een ontmoeting met een toyboy in een hotellobby een incident was, maar bleef achtervolgd worden door roddels en geruchten, tot irritatie van de gemeenteraad. Uiteindelijk mocht hij aanblijven, al waren er dit jaar nog twee partijen tegen een tweede termijn van Hoes, omdat de ‘zoenaffaire’ geen incident bleek.

Hoes en zijn ex-man Albert Verlinde scheidden in oktober dit jaar. Hoes kwam de maand daarvoor in contact met Hasselt.

Update 20.35 De fractieleiders van Maastricht hebben een korte verklaring afgegeven, na een twee uur durend spoedberaad met burgemeester Onno Hoes. “Het gegeven dat een privé-situatie publiek is geworden, is pijnlijk. Of en hoe daar met de fracties in de gemeenteraad over wordt gesproken, is een zaak van de fractievoorzitters”, zo citeert 1Limburg vice-voorzitter van de raad Frans Bastiaens.

Update 21.44 – Hoes is door PowNews gefilmd tijdens zijn afspraakjes met Robbie Hasselt, de 20-jarige man die de escapades van de burgervader van Maastricht aan de kaak zegt te willen stellen. Nadat Hoes via Twitter contact zocht met Schepers en met hem wilde afspreken, heeft deze contact gezocht met het tv-programma. Dat meldt de Telegraaf. PowNews zendt de beelden woensdagavond uit om 22.45 uur op NPO3.

Lees ook

1Limburg – Raad wil uitleg Hoes over publicatie privéberichten

Albert Verlinde en Onno Hoes gaan scheiden