Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

25-11-2014 19:13

“Het was altijd een hartstikke leuk onderdeel; journalisten die nét even wat verder durfden te gaan”

Matthias Schut, baas van CCCP TV dat ooit de Jakhalzen bedacht, reageert op het einde van het DWDD-onderdeel. Net even wat verder gaan, een praktijkvoorbeeld.

 

“Die twijfel is er op de momenten dat je drek of het gif dat bijvoorbeeld GeenStijl in de samenleving pompt over je heen krijgt. Dan denk ik “wat is dit voor totale waanzin”. Maar dan slaap ik er een nachtje of twee over en dan ga ik gewoon door.”

Oorlogsverslaggever Jan Eikelboom twijfelt weleens over zijn vak. Dat is de schuld van Geenstijl.

 

“Ons onderzoek bevestigt dat de wetenschapsagenda in veel gevallen niet alleen meer wordt bepaald door de nieuwsgierigheid van de vrije onderzoeker, maar mede door partijen die hun eigen (commerciële of beleidsmatige) belangen voorop stellen.”

Marcel Metze en Casper Thomas constateren dat er wel erg veel ‘bijzonder hoogleraren‘ bestaan.

 

“Ondertussen is Baudet zich wel uitstekend aan het ontwikkelen als de poster boy voor de ‘hardwerkende gewone Hollander’, inmiddels blijkbaar versmald tot de ‘hardwerkende, gewone, Hollandse man’.

Deze figuur is vooral een heel bang type: bang voor migratie, bang voor allochtonen, bang voor Europa, bang voor de moderne skyline van Rotterdam, met heimwee naar de gulden en tijden die voorspelbaarder en overzichtelijker waren dan de dagen waarin wij nu leven. Bij dit rijtje kunnen we dus nu optellen: bang voor de moderne, zelfverzekerde vrouw.”

Nare jonge vrouw Barbara Wegelin reageert in de Volkskrant op dit artikel van Thierry Baudet.

 

“Hiermee schept het OM verwachtingen, waarbij het de vraag is of deze verwachtingen kunnen worden waargemaakt.”

De advocaat van de man die oma, opa en kleinkind doodreed en daarvoor 120 uur dienstverlening kreeg, waarschuwt alvast voor teveel optimisme bij een hoger beroep.

 

“We worden zo van het kastje naar de muur gestuurd, maar we laten ze niet los.”

John Lanting van Schokkend Groningen reageert op het nieuws dat het OM de aangiftes tegen minister Kamp en de NAM kwijt is geraakt.

 

“Vorige maand werd de Russische president Poetin met veel egards in de Servische hoofdstad Belgrado ontvangen. De Servische regering pakte met groot militair eerbetoon uit. Aan het eind van de dag ging Poetin met de hoogste Servische onderscheiding terug naar Moskou. Kort na Poetins bezoek onthield Rusland zich bij een stemming over een VN-resolutie, waarmee het mandaat van de EU- stabilisatiemacht op de Balkan werd verlengd. Deze onthouding illustreert dat de revanchistische agenda van Poetin verder reikt dan Oekraïne en de Kaukasus. Ligt er een nieuw Balkanconflict op de loer?”

Europa heeft een actievere veiligheidspolitiek nodig. Immers, een nieuw Balkanconflict ligt op de loer, meent oud VVD-Kamerlid Theo van den Doel in NRC Handelsblad.

 

“Geen baan = geen eten. Wat uniek is, is dat bepaalde fabrieken straks alléén nog maar voor H&M produceren. Dat is fantastisch, want dat is de enige manier om honderd procent te kunnen controleren op goede werkomstandigheden.”

Kunstenaar en columniste ‘Tinkebell’, vindt dat H&M wel wat lof verdient. Ja, natuurlijk zijn de arbeidsomstandigheden in de fabrieken niet zoals hier, maar de keten werkt in tegenstelling tot andere modehuizen hard aan verbeteringen.