Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

24-11-2014 19:23

“Teeven wil alle asielzoekers blijven opnemen die zich hier melden, ook als het er honderdduizend zijn. Kennelijk heeft hij grote haast om ons land, onze cultuur, onze verzorgingsstaat en onze veiligheid weg te geven. Hij moet tot inkeer worden gebracht omdat Nederland de huidige asielinstroom al lang niet meer aankan, laat staan een extra instroom van 40.000 asielzoekers volgend jaar”

PVV-Kamerlid Sietse Fritsma in een persbericht met als kop: ‘PVV eist einde asieltsunami’.

 

“De gedachte dat strafrecht er enkel is voor de verdachte dan wel dader, is achterhaald. Het blijft, telkens wanneer duidelijk wordt dat nog niet iedere Rechter daarvan doordrongen is, pijnlijk. Dat het vonnis kennelijk niet duidelijk genoeg is geweest, blijkt wel uit het feit dat de Rechtbank zelf enkele uren na het ‘stoelincident’ extra uitleg op haar eigen website plaatst.”

Richard Korver is advocaat, en denkt dat sommige rechters nog wel een cursusje empathie kunnen gebruiken.

 

“Iedereen die een beetje verstand heeft van de theologie van jihadisten weet wat ze kunnen bedoelen met ‘een kafier met wie het slecht kan aflopen’. Ze zeggen dat je gedood mag worden. Al hoop ik natuurlijk dat ze het niet zo bedoelen.”

Imam Elforkani is tijdelijk gestopt met preken, nadat bedreigingen van jihadisten aan zijn adres steeds regelmatiger werden. De politie gaf hem daarop simpelweg te verstaan dat ie beter een tijdje minder actief kon zijn.

 

“Lodewijk Asscher, de minister die zich het debat nog het meeste aantrekt, schetste (niet in de Kamer, maar op tv bij Buitenhof) het dilemma waar het kabinet en middenpartijen als het CDA en de PvdA voor staan. Ze willen de kool en de geit sparen: de mensen die aan Zwarte Piet gehecht zijn niet nu opeens vertellen dat ze eigenlijk altijd racistisch zijn geweest. En tegelijk de mensen erkennen die zich door Zwarte Piet gekwetst voelen. Het lijkt een redelijk standpunt, maar zoals het nu gaat, is het een verloren zaak.”

De Tweede Kamer moet juist wel praten over ‘Zwarte P.’, meent Ren’eMoerland, Haagse chef van NRC Handelsblad. (Blendle-link).

 

“Het lijkt erop dat Zondag met Lubach de eerste satirische nieuwsshow naar Amerikaans voorbeeld wordt die het in Nederland wel gaat halen.”

Hans Beerekamp is in NRC lovend over de nieuwe show van Arjen Lubach.

timmerma

Voor u geknipt uit de ingezonden brievenrubriek van de Volkskrant.