Opinie

Mensen met een mening: bonusquote

24-11-2014 15:43

“Nog steeds met stomheid geslagen en niet te bevatten, zitten wij inmiddels thuis. De nachtmerrie die 1,5 jaar geleden voor ons begon, wordt nu afgedaan met een taakstraf van 120 uur.
Het meest dierbare in ons leven zijn wij kwijt en dat grote gemis is iedere minuut van de dag voelbaar. Wij hebben levenslang. Daar kon geen straf tegenop, op geen enkele manier. Maar de manier waarop dit nu wordt afgedaan, is ongelofelijk en respectloos. De reacties en steun uit heel Nederland doen ons goed. Hopelijk worden de beleids- en strafbepalers nu wakker geschud. Want dit raakt ons als nabestaanden midden in onze ziel en voelt voor ons als een trap na, na al hetgeen dat we in de afgelopen 18 maanden al hebben moeten doorstaan.”

 

De ‘stoelgooier’ en zijn vrouw, die een kind en twee ouders/schoonouders verloren doordat iemand ze doodreed (maar daar nooit spijt van betuigde), laten op hun Facebook-pagina weten hoe ‘rechtvaardig’ zo’n prachtige rechtstaat als de onze nou precies voelt als je zelf ineens het slachtoffer bent.