Opinie

Mensen met een mening – Zondageditie

23-11-2014 18:48

“Ik weet van mezelf dat ik wreed ben geweest, en nog veel vaker onnavolgbaar. Ik heb goeiige jongens weggestuurd. Als stront behandeld. Vervelende, wrede of dominante mannen ben ik achterna gaan lopen. Díe wilde ik. Om er daarna achter te komen dat ik ze toch liever lief had. Om er daarna achter te komen dat ik ze toch liever dominant had. Om er daarna achter te komen dat ik ze toch liever lief had. 

“Het is een interessante vraag: waarom vrouwen het zo slecht kunnen hebben als ze bestempeld worden als wreed. Als een vrouw zegt: alle mannen zijn eikels, denkt iedereen: je hebt gelijk. Als een man zegt: vrouwen zijn eikels, is de wereld te klein. De stelling dat Blanc of Baudet wreed zijn (in de liefde) klopt waarschijnlijk. Zijn we allemaal wreed, zijn we allemaal eikels. So what?”

 

Lang verwacht, toch gekomen: een vrouw met voldoende zelfkritiek om Baudets pleidooi voor Julien Blanc op waarde te schatten. En wat Pauline Bijster hier impliciet aangeeft: al die boze (veelal trieste ad hominem) reacties op Baudet van vrouwen zeggen waarschijnlijk meer over zijn gelijk dan ze ooit durven toegeven.

 

“We hebben als buren veel opgebouwd. Niet alleen Nederland en Duitsland samen, maar ook in Europa. Ik realiseerde me dat onlangs nog eens, toen een hoge Chinese delegatie Den Haag bezocht. Een van de mensen in het gezelschap, een journalist, was voor het eerst in Nederland. Hij had nog maar weinig van het land gezien. Eerst vanuit het vliegtuig een miniatuurversie – het was een onbewolkte dag – en vervolgens raasde met 120 kilometer per uur het Nederlandse polderlandschap aan hem voorbij, langs de snelweg van het vliegveld Amsterdam Airport Schiphol naar Den Haag. Zijn enthousiasme over wat hij zag was overweldigend. Wát een welvaart, wát een organisatie, wát een orde, wát een kwaliteit – wat een fantastisch land. Hij raakte er niet over uitgepraat. Door zijn ogen zagen we een ander Nederland. Door zijn ogen kreeg wat voor ons heel gewoon lijkt, glans.”

 

Uw premier Mark Rutte was op bezoek bij de premier van Duitsland Angela Merkel. Uw premier was op dreef en vertelde, in het Duits, hoe Nederland nog altijd een fantastisch land is. Nouja, door de ogen van een Chinees dan. Wat? U bent geen Chinees? Oh, dat is dan mooi kut, burger. Hoe dan ook: Mark Rutte zegt dat Nederland fantastisch is dus dan is dat zo. Punt. Sambal bij? 

 

“Ja laten we nog meer racisme importeren. Deze Syrische meneer ( moeten we maar geloven overigens, misschien is het wel de plaatselijke ultra rechts leider op een fiets), scheert alle Eritreers over een kam. ZE kunnen geen toilet gebruiken , ZE zuipen, Er is een enorm cultureel verschil tussen HUN en ONS. ZE stoppen Afrikanen en Syriers in een gebouw. ..Ja wat wil je dan ? gescheiden AZC ‘s …..man man man man. Slechte journalistiek, waarom vraagt die man niet ff door. Hij geeft zelfs een verkapte bedreiging ‘ wees gewaarschuwd en scheid ons !’ . hey man hoe moet dat straks als je een verblijfvergunning krijgt en je komt naast een Nederlandse familie te wonen die Zondags lekker varkensvlees op de bbq gooien terwijl moeder de vrouw topleess in de zon ligt ? Waarschuw je Nederland dan ook ? , En hoe doe je dat dan ? Nee dit gaat helemaal verkeerd. Journalistiek zou wel eens wat beter op moeten letten en scherper nadenken en goede vragen stellen. Dit is sensatiezoekerij, en meedoen aan het kweken van vijandelijke gevoelens. Heel slecht Omroep Brabant.”

 

Ene Jan Vranken legt onder een video met daarin een stukje prima journalistiek van Omroep Brabant uit wat er écht aan de hand is in Nederland: racisme = tendentieuze media = vijandelijke gevoelens kweken = schuld van Omroep Brabant. Dat u het even weet: het is dus NIET zo dat Eritreërs bij Syriërs in een asielzoekerscenrum zetten problemen geeft wegens cultuurverschillen, want alle problemen komen door de media. Volgens Ene Jan Vranken dan (misschien wel de plaatselijke ultralinks leider).

 

 

“Thierry, is je luier al droog?”

 

Een vrouw op Twitter laat zien dat Julien Blanc en Thierry Baudet nog altijd hard nodig zijn in het seksismedebat.

 

“Het zichzelf overschattende gestamel van Baudet maakte mij helaas niet wijzer.

“Baudets Islamfobie en Europascepsis heeft plaats gemaakt voor stupide, gefrustreerd, seksisme. Eigenlijk vind ik het lachwekkend. En onbegrijpelijk tegelijk. Ik heb nog niemand gesproken die vindt dat Baudet gelijk heeft, dus misschien moet Baudet, geheel corform zijn eigen logica, het podium ontnomen worden”

 

Olga Kortz (‘schrijver’) mocht in de Volkskrant (bekend van ANONIEME opiniestukken) ook een goed beargumenteerde, ad hominem-loze bijdrage doen aan het debat over Julien Blanc en Thierry Baudet.

 

“(In)parkeren enzo moet ik ook nog heel erg oefenen, ik kan eigenlijk alleen aan de rechterkant van de weg als er heel veel plaats is, of in een vak (liefst zonder auto’s in het vak ernaast). Daarnaast is mijn ruimtelijk inzicht ook erg slecht. Dan heb ik geparkeerd en rijd nog wat naar achter, zodat ik netjes vóór die auto sta. Dan stap ik uit en zit er nog 5 meter tussen (oké, overdreven..). Maar als ik ergens úit moet rijden, dan ben ik dus ook oneindig vaak aan het ‘steken’, omdat ik denk dat ik het niet haal, terwijl ik dus eigenlijk wéét dat als ik dénk dat ik ergens tegenaan zit, ik altijd nog paar meter verder kan. Maarja, dan denk ik ook weer ‘misschien kan ik het nu ondertussen wel goed inschatten en rijd ik alsnog tegen dat paaltje aan omdat ik denk nog wel verder te kunnen dan ik denk'”

 

Een onbekende vrouw op het VIVA-forum. Ten eerste omdat dit eigenlijk ook een onbedoelde LOL-bijdrage is aan het ‘Julien Blanc en Thierry Baudet zijn seksisten’ -debat en ten tweede omdat een Mensen Met Een Mening zonder quote uit het VIVA-Forum (dé reden waarom feministen nog een hoop te doen hebben) geen Mensen Met Een Mening is.