Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

20-11-2014 19:24

“We zien zelf ook de verbeterpunten. Maar zeg dan wat er verbeterd kan worden en ga niet zeggen: ‘Het is waardeloos, het is niks, want je kan niks en kunt niks.’ Wat doe jij dan met je bek? Wat doe jij dan met je rotkop achter dat Twitter? Wat heb je ooit bereikt in je leven? (…) Er zitten op Twitter 200.000 mensen. Daar lach je toch om. Dat 200.000 mensen elke dag bepalen wat voor ellende, narigheid en zure opmerkingen er zijn. De hele dag gaat het door. Mensen die twitteren zijn gewoon azijnzeikers. Die willen alleen maar aandacht, zeiken, afbranden, noem maar op. Ik veeg mijn reet af met twitterend Nederland. Lik mijn reet, echt. Echt, mijn bolle reet. (…) Dus al die kutkoppen van al die mensen die achter hun computer zitten en alleen maar lopen te zeiken… Ik vind het allemaal prima. Ze lullen maar lekker. Ik bel elke ochtend de Rabofoon en dan hoor ik wat mijn saldo is.”

Gordon maakt een nieuw programma en u mag dat enkel bewieroken. Commentaar leveren doet u maar tegen iemand anders, niet tegen Goor. Die is zijn geld aan het tellen en heeft derhalve geen tijd voor u.

 

“Mij is altijd geleerd dat je mensen niets kwalijk kan nemen als zij gewoon niet beter weten… (dus zeg maar een geestelijk gehandicapte met een achterstand, daar kan je ook niet van verwachten dat die alles begrijpt) dus vandaar mijn begrip voor jullie domme en ondoordachte reacties onder mijn posts. (…) Wel met zijn allen doorgaan met reageren en naar mijn pagina komen he… zou jammer zijn als dat ineens minder werd!”

Is het anti-Piet Kitty Balker, de vrouw die graag demonstreert op de openbare weg maar daarbij niet gefilmd wenst te worden, te doen om haar standpunt, of is de Pietendiscussie een fijne manier voor wat free publicity?

 

“Ik heb wedstrijden gespeeld in Rusland en Oekraïne. Ik weet dat ze in die landen apengeluiden maken als ik aan de bal kom. In Nederland weet je dat er ook weleens iets gebeurt, maar zoiets als dit had ik niet verwacht.”

Leroy Fer komt in de Volkskrant nog één keer terug op de racistische reacties onder zijn selfie.

Presentator Manuel Venderbos (wie?) wordt door de EO van de buis gehaald. Hij is er niet blij mee, maar weet zijn nederlaag direct te relativeren.

 

“Bij de Rabobank staan ze in horden. Je durft niet eens meer te gaan pinnen. Het is toch te gek voor woorden?”

Een inwoner van Overloon reageert op de aanhoudende problemen met asielzoekers in het dorp. Afgelopen nacht brak er een grote vechtpartij uit tussen de asielzoekers in het asielzoekerscentrum.

 

“Wilde zwanen krijgen weer de schuld van de verspreiding van het vogelgriepvirus naar Europa (NRC, 19 nov.). Deze vogels broeden echter in Europees Rusland en West-Siberië en komen niet uit China. Hier komen alleen de zwanen uit Oost-Siberië. De kans dat zij het virus overdragen op Westerse ganzen is klein. Nuttiger is om te zoeken naar de wijze waarop de ziekte zich echt verspreidt. Kijk bijvoorbeeld naar het gesleep met dieren en diervoer en verklaar hoe het kan dat de zwanen geen last van de griep hebben. Houd op met het beschuldigen van deze prachtige vogels zolang er geen besmette trekvogels zijn gevonden.”

Ingezonden brief van W. Bleuten, hoogleraar geografie, in NRC Handelsblad.

 

“Het gaat om langetermijnrelaties, het koesteren van een gunfactor. Maar een missie leidt ook tot concrete resultaten. In Korea zat een Nederlandse ondernemer bij een officiële gelegenheid aan tafel naast de topman van een bedrijf waarbij hij in de race is voor een megaorder. [..] Tel uit je winst.”

Volgens Hans de Boer van VNO-NCW hebben handelsmissies wel degelijk nut.

 

De Politie: Waakzaam en Dienstbaar.

 

“Ik kom voort uit de Friese wouden. Als knaap lag ik urenlang roerloos op mijn buik in het bos totdat het hert dichtbij genoeg genaderd was en ik het met blote handen de nek kon omdraaien. De nevel van het moeras gaf mij kracht, het opspelend temperament wanneer ik de Hollander zag… De zon die opkwam boven het weiland verwarmde mij. Het Fryske bloed, het besef tot het Uitverkoren Volk te behoren. Dát, mijn beste, dat is de kern van de Waldpyk. In tegenstelling tot Het Schuim; de laffe decadente en bovendien immorele Waterfries.”

TPO’s Bas Paternotte is een echte Fries. Maar in zijn huis wappert niet zomaar de Friesche Vlag maar de Friesche Waldpyk. Via facebook.