Politiek

Bonusquotes: Sander Dekker versus Martin Bosma

20-11-2014 12:54

“Ik heb navraag gedaan bij de EO, maar dergelijke programma’s zijn niet in voorbereiding.”

Staatssecretaris mediazaken Sander Dekker (VVD) in antwoord op Kamervragen van PVV-Kamerlid Martin Bosma. Die laatste was ontstemd over het EO-programma Rot Op Naar Je Eigen Land. In het AD zei EO-directeur Arjan Lock namelijk over de show ”Mensen met een duidelijke opvatting over vluchtelingen, PVV-aanhangers bijvoorbeeld, neemt hij mee naar het land waar de vluchtelingen vandaan komen. We willen in een steeds sterker polariserende samenleving mensen confronteren met hoe het is om vluchteling te zijn.” En die hij is dan weer presentator Dennis van der Geest.

Bosma wilde van Dekker vervolgens weten of er ook een programma komt waarin PvdA-kiezers geconfronteerd worden met de problemen in de zorg. En of er ook een programma komt waarin GroenLinks-kiezers eens worden meegenomen naar de oude wijken zodat ze de problemen ten gevolge van de massa-immigratie eens van nabij kunnen zien? En of ook een programma waarin D66’ers getoond wordt hoe Nederlandse gezinnen moeten blauw liggen vanwege de betalingen aan de Europese Unie?

Nee dus.

Dekker vervolgt:

“Het gaat bij de selectie van de kandidaten niet om partijpolitieke voorkeuren, maar om opvattingen van de kandidaten ten aanzien van immigranten/vluchtelingen.”

Waarvan akte.