Politiek

Quinsy Gario doet aangifte tegen CDA-Kamerlid

18-11-2014 23:46

Kunstenaar/activist Quinsy Gario zet zijn aangifte tegen CDA-Kamerlid Michel Rog door. Dat schrijft Gario dinsdagavond op zijn weblog. Rog noemde Gario ‘Graaipiet’. De christen-democraat twitterde dit nadat eerder bekend werd dat CDA-jongeren een optreden van Gario hadden afgelast omdat deze volgens hen een ‘buitenproportioneel hoog bedrag’ vroeg voor zijn aanwezigheid. Gario dreigde vervolgens met aangifte tegen Rog.

Update 10.39 – Rog laat via een CDA-woordvoerder  weten aan ThePostOnline:

“De tweet was bedoeld als kwinkslag naar aanleiding van het geldbedrag dat Dhr. Gario vroeg voor zijn deelname aan een discussie bij een groepje CDJA-ers in Kampen.  Het was niet meer dan een knipoog zonder een dubbele bodem, ik vind het jammer dat anderen dit hier wel in hebben gezien.”

Gario schrijft dinsdagavond:

“Rog was vandaag niet bereikbaar, zijn tweet staat nog op twitter en zijn fractie en partij hebben zich niet gedistantieerd van zijn tweet en gedrag. Daarom ben ik nu genoodzaakt om over te gaan tot aangifte.”

En:

“Mensen lijken te denken dat het normaal is om trots en onbeschaamd hun eigen racistische onderbuik te laten zien. Er worden ronduit lasterlijke, racistische, bedreigende teksten geplaatst op Facebook en Twitter. En veel opmerkingen hebben mij als middelpunt door mijn werk rondom zwarte piet. De tweet van CDA’er Rog, naar aanleiding van een afgegeven interview door de voorzitter van CDJA IJsseldelta, is daar een voorbeeld van.”

Gario is voornemens tegen meer mensen aangifte te doen:

ThePostOnline heeft het CDA om een reactie gevraagd. Wellicht dat die nog later komt.

Lees ook

Ik doe aangifte tegen CDA Tweede Kamerlid Michel Rog en anderen

Quinsy Gario dreigt met aangifte tegen CDA-Kamerlid

Facebook ziet vooralsnog geen kwaad in “Ik haat Quinsy Gario” pagina