Opinie

Geacht OM, als u toch werk maakt van discriminerende Facebookers…

17-11-2014 11:44

 

Voetballer Robin van Persie en twee PvdA-prominenten willen dat het OM actie onderneemt tegen racistische uitspraken op Facebook. Aanleiding is de selfie van een bekende voetballer waaronder diverse hatelijkheden tegen gekleurde voetballers werden gepost.

Het OM heeft inmiddels aan ThePostOnline laten weten vandaag nog met een besluit te komen of het deze discriminerende Facebookers wel of niet gaat vervolgen.

Open riool

Er is in beginsel niets mis met het vervolgen van mensen die iets strafbaars doen. Over de vrijheid van meningsuiting kan eeuwig worden gediscussieerd, maar wetten zijn wetten. Worden die overtreden dan is het de plicht van het OM tot vervolging over te gaan.

Maar als het OM serieus werk wil maken van discriminatie op social media, dan krijgt het OM het nogal druk de komende tijd.

In principe bestaat half Twitter uit ‘discriminerende’ opmerkingen en Facebook idem dito (Facebook bewijst overigens dat anonimiteit geen zak uitmaakt: ook onder eigen naam met hun foto erbij zijn domme mensen bereid domme dingen te zeggen).

Bovenstaande Tweet van @realshowstopper toont bovendien mooi aan dat ‘discriminatie’ en ‘racisme’ niet het exclusieve domein is van ‘dom rechts’, PVV’ers, Zwarte Piet-fans of zwartenhaters. Het is een domein van de mens, die scheldende, woeste, aangeklede primaat in het open riool dat ‘menselijke communicatie’ heet.

Blinddoek Vrouwe Justitia

Mocht het OM werkelijk overgaan tot vervolging van de ‘discriminerende’ reacties onder de selfie van de voetballer, laat het OM dan ook even contact opnemen met het CIDI, met de PVV of met welke Nederlander dan ook: want ook die kunnen voorbeelden overleggen van online haat of ‘discriminatie’.

De Nederlandse wet geldt voor iedereen, Vrouwe Justitia draagt die blinddoek niet voor niets.

Toch, OM?