Politiek

Mensen met een mening: bonuszondag

16-11-2014 19:35

“We weten allemaal inmiddels dat mensen als de politiechef van Den Haag Paul van Musscher en PvdA Kamerleden Diederik Samsom en Hans Spekman Marokkanen haten. Zo zouden Marokkanen “genetisch” wat “ruiger en wilder” zijn en een “etnisch monopolie op geweld” hebben. Daar moet je mee dealen door ze met een “lichamelijke of verbale draai om de oren” te “vernederen voor hun eigen mensen.” Wat moslims betreft hoef je alleen te beslissen of je “die moslim overmacht moet afbreken en verdelen over de stad of dat er een hek omheen moet,” aldus VVD-Statenlid Marian Propstra. Bestuurslid van de VVD in Amsterdam West Gertjan Neerhof begrijpt dat wel, want hij “kan zich vinden in breivik’s angst voor de islam.” Wij vergeten deze uitspraken niet.”

Vara-activist Abulkasim Al-Jaberi legt in een artikel op Voorbeeld-allochtoon.nl uit hoe je Palestina met Zwarte Piet kunt verbinden. Maar niet voordat hij feilloos aantoont waarom het hypocriet en onterecht is dat men wel aangifte tegen Wilders doet maar niet tegen Samsom en Spekman.

 

ANP-1000_29987985

 

De goedheiligman, die vandaag Amsterdam aandeed, had ook een mening over het Zwarte Piet-debat.

 

“Zij [anti-Zwarte Piet beweging] willen dat het Sinterklaasfeest vandaag nog verdwijnt; dit mooie feest moet kapot, hoe zal ze een zorg zijn. Als ze duizenden of zelfs miljoenen kinderharten moeten breken en een geweldig volksevenement moeten vergallen dan doen ze dat. Zo rollen deze walgelijke individuen namelijk. Ze hebben totaal geen gevoel van schaamte.”

Op de Dagelijkse Standaardredactie hebben ze de schoen gezet. Maar ook deze keer vonder ze er geen hagelslag of xtc in, maar wederom een roe.

 

“In tegenstelling tot de verdeeldheidzaaiende anti-Pietenlobby brachten de Goedheiligman en zijn hulpjes mensen uit alle geledingen van de bevolking samen. Daarom: drie hoeraatjes voor de Sint en zijn Zwarte Pieten”

Op de Jalta-redactie hebben ze ook hun schoen gezet. Daar kregen ze letters van banket en twee kaatsenballen in een net cadeau.

 

“Als je bloggend en twitterend Nederland moest geloven, dan was het in Gouda zaterdagmiddag net Noord-Ierland.”

Zelf hadden wij dat nog niet uit de blogs en tweets gehaald, maar we zijn bij dat Han van der Horst ons middels de Vara-online op ideeën brengt voor de benaming van het volgende verstoorde kinderfeest. Al vrezen wij dat het vergelijken van de Gouda-intocht met rellen in Noord-Ierland meer zegt over de hoogbejaarde scribent in kwestie dan over ‘bloggend en twitterend Nederland’.

 

Een voetballer van het Nederlands elftal had een foto van zijn collega’s online gezet. Veel mensen reageerden met kwetsende negergrappen of extreem racistische opmerkingen danwel Zwarte Piet-vergelijkingen op de gekleurde spelers. Waarop PvdA-ers, die nu toch hun handen vrij hebben zonder Turkse dissidenten, lieten weten dat de racistische trollen vervolgd moeten worden. Aldus de Volkskrant alwaar ze het plaatje, oh hypocrisie, hebben afgebeeld zonder de namen en avatars van de discriminerende Facebook-trollen. De Volkskrant is die krant waar mensen ANONIEM opiniestukken mogen plaatsen (ook in print) om Volkskrant-columnisten na te trappen, vandaar waarschijnlijk dat ze ook graag discriminerende Facebookers anonimiseren. Goed Volk is kennelijk dol op anonimiteit. Namen en foto’s van de racistische trollen in kwestie kunt u, zoals gebruikelijk, gewoon terugvinden in vrijwel alle andere niet hypocriete media (voorbeeldje).

 

“nou de eerste nacht was met voorzichtigheid en terughoudend, ver uit elkaar op de bank, hij kon de ogen niet van me af houden, ik ook niet van hem. hoe het begon weet ik nog steeds niet maar opeens lagen we in elkaars armen, te knuffelen en te zoenen. we sliepen bij elkaar, in de armen,maar geen seks. we merkte dat er diepe gevoelens bij ons ware, en we hebben besloten om onze gevoelens in te houden. maar dat lukte niet, en ik was weer thuis,we bleven praten aan de telefoon, en het werd moeilijker om bij elkaar weg te blijven. en ja we kwamen weer bij elkaar. en ja deze keer konden we ons niet meer inhouden,het was geweldig. we proberen onze afstand te houden maar dat is moeilijk, allebei hebben we zoiets van, we zijn neef en nicht, we houden van elkaar, verliefd, maar neef en nicht, wat zal onze familie denken. ik zelf heb dat minder omdat ik aantal jaren, afstand heb genomen, maar hij heeft iets meer contact gehouden, ook niet veel ma toch, zijn ouders weten ervan, en aan de ene kant snappen ze het, maar vragen ook om afstand en om voorzichtig te zijn”

Het heeft geen fuck met Zwarte Piet te maken maar een Mensen Met Een Mening zonder LOL-quote uit het VIVA-forum, hét bewijs dat feministen nog een lange weg hebben te gaan, is geen goede Mensen Met Een Mening.