Politiek

Stichting Pietitie roept op tot landelijk referendum Zwarte Piet

14-11-2014 10:20

Bas Vreugde en Kevin van Boeckholtz, de oprichters van de Facebookpagina Pietitie die vorig jaar in recordtempo twee miljoen likes behaalde, willen een landelijk referendum over Zwarte Piet. De heren zijn een actie begonnen en hebben veertigduizend handtekeningen nodig om het onderwerp op de Haagse agenda te krijgen. Krabbelen doet u hier, de oproep ziet u hieronder:

Bijna 90% procent van de Nederlanders wil geen verandering!! We laten ons dit niet langer opleggen door een stichting die betaald wordt met ons geld. Vul de steunbetuiging in en zorg er zo voor dat Zwarte Piet blijft bestaan door middel van een landelijk referendum. Wij, de stichting Pietitie, hebben 40.000 steunbetuigingen nodig om de Tweede Kamer via dit burgerinitiatief een landelijk referendum te bespreken en er een standpunt over in te nemen.

Laat uw burgerstem horen en vul het burgerinitiatief in, en zorg zo dat wij de overheid verplichten een landelijk referendum uit te schrijven om Zwarte Piet definitief authentiek zwart te houden!! Het mag niet zo zijn dat de oer “Nederlandse” Zwarte Piet gaat verdwijnen uit onze Nederlandse maatschappij. Zwarte Piet heeft totaal niks te maken met racisme of welke vorm van discriminatie dan ook.

Nu bekend is geworden dat o.a. Amsterdam, Gouda en Haarlem overstag zijn gegaan met bloemen, stroopwafel en kaas pieten is dit definitief de druppel! Vul de steunbetuiging in en steun de authentieke Zwarte Piet! Voordat het te laat is.

Lees ook:
Waarde Pietitie-Facebookpagina rond de 900.000 euro

Pietitie.nl overweegt likes aan te bieden bij onderzoeks-commissie VN

‘Pietitie niet aangeboden aan PVV’