Opinie

NOS: ‘Moslimradicalisering schuld van discriminatie’

01-11-2014 19:53

“Jongerenwerker Fatima Zohra Hajdar deelt de zorg van Berger. Zij werkt al jaren in de Amsterdamse wijk Slotervaart waar ook Mohammed B. radicaliseerde. Hij was vroeger een betrokken buurtbewoner.

De geschiedenis herhaalt zich, zegt Hajdar. Jongeren van nu ziet ze radicaliseren, omdat ze zich gediscrimineerd voelen en geen werk kunnen krijgen. En vooral ook vanwege de harde discussies over moslims en Marokkanen.”

 

 

Omdat het alweer tien jaar is geleden dat Theo van Gogh op straat werd afgeslacht door een moslim, mede geïnspireerd door zijn religie de islam, leek het de ‘voor iedereen neutrale‘, door belastinggeld gefinancierde en beslist objectieve nieuwsorganisatie NOS een goed idee om hun ‘redacteur integratie’ (lol) Reinalda Start een stukje te laten schrijven over de hedendaagse multiculturele samenleving. Die in 10 jaar niet is verbeterd. Integendeel. Die is in tien jaar enorm verslechterd.

Wat echter in 10 jaar wel gelijk bleef is de bedroevend slechte, eenzijdige, achterhaalde, hopeloos links gekleurde (lol @ opvoeren PvdA’er als enige bron), volkomen dichtgetikte angstvallige pro-multiculturele samenleving politiek-correcte NOS-berichtgeving die in de huidige context het midden houdt tussen lachend over een lijk heen pissen en met een blinddoek over straat lopen en schreeuwen dat iemand het licht heeft uitgedaan. Nogmaals: op uw kosten. Staatssecretaris Dekker weet er van.

(De geciteerde islamoloog Maurits Berger is hoogleraar in Leiden en zijn leerstoel wordt mede gefinancierd door de islamitische sultan van Oman.)

 

Foto: jonge radicale Nederlandse moslims in Den Haag met IS-vlaggen, die door de NOS worden gesterkt in het idee dat ze naar hartelust kunnen radicaliseren want het is toch niet hun verantwoordelijkheid, maar die van discriminatie, banen, de toon van het debat (lees: PPV’ers) en gewoon alle anderen.