Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

31-10-2014 18:12

“Het valt gelukkig mee. Hij heeft er zijn haargel bijvoorbeeld en het eten moet er heel behoorlijk zijn.”

Volgens vrouwlief Sandra Masmeijer is het goed toeven in de Belgische gevangenis waar manlief Frank vastzit op verdenking van het smokkelen van heroïne met een straatwaarde van 22 miljoen euro.

 

“Een aantal media heeft echt boter op zijn hoofd. Met name Het Parool, dat aan het begin van de zomer nog een full color spread plaatste over hoe je het best je drugs een festival binnen kunt smokkelen, en nu het hoogste woord voert. AT5 is het allerergste: zij struinen Facebook af op zoek naar iemand die ergens over klaagt, om dat vervolgens zonder wederhoor tot een artikel te verheffen, met een lekkere kop erboven.”

Sjoerd Wynia, de naam mag misschien niet zo’n gemeengoed zijn als Duncan Stutterheim of Rocco Veenboer, maar in de Nederlandse dancewereld kent eigenlijk iedereen hem. Samen met compagnon Niels de Geus werkte hij jaren als The Good Guyz, een productieteam dat bij vele toonaangevende dancefestivals de feitelijke uitvoering verzorgt.

 

“Men kan dit soort types, ook onder bestuurders, in de academische, activistische of journalistieke wereld, beschouwen als de Walking Dead van een voorbije intellectuele beneveling. Ze zijn goddank schaarser dan de levende doden uit de Amerikaanse televisieserie waarin een mysterieuze infectie de mensheid in zombies veranderde. De gezonde overlevenden kunnen deze ‘walkers’ enkel uitschakelen door hun hoofd te doorboren, vaak met messen en pijlen. Ik zou zeggen: gebruik het fileermes van de rede en de pijlen van het verstand tegen de dolende onzin die broodnodige discussies over hoe te leven in een vrije, diverse samenleving bestookt.”

Nausicaa Marbe in de Telegraaf over het artikel van Marjan Boelsma.

 

“Nederlands cultureel erfgoed.”

Tim Engelbart, redacteur van De Dagelijkse Standaard, maakt zich zorgen over de oorlog tegen hagelslag.

 

“Heb je het al gehoord? Theo van Gogh is vermoord”. Een ongemakkelijk lachje volgt. “Grapje, toch?”
Het was geen grapje. Marcouch haast zich naar de benedenverdieping waar het dagelijks bestuur vergadert. In het vergaderhok hangt een niets-aan-de-hand-sfeer. “Ze weten het nog niet”, denkt Marcouch.

“Ja, we hebben het gehoord”, krijgt hij te horen. “We wachten even af nu”. Marcouch is verbijsterd over de laconieke houding. “Ik moet iets doen”, denkt hij.”

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch blikt bij NU.nl terug op het moment dat hij hoorde van de moord op Theo van Gogh.

 

“Genoeg is genoeg, zegt echter de Nederlandse burger en grijpt de gelegenheid aan om zich te verzetten tegen het omnipresente ‘weg met ons’-gedachtengoed wat in Nederland sinds eind jaren ’60 sluipenderwijs steeds machtiger is geworden.”

Nogmaals Engelbart.

 

“Ik ben echt al mijn hele leven als de dood voor clowns, dat komt omdat ik IT op een veel te jonge leeftijd heb gezien. ‘They all float down here’, dat zit echt in mijn hoofd en dat gaat er nooit meer uit. Die pop met die ballonnen… Ik vind clowns echt afschuwelijk.”

Lotte Stegeman is hoofdredacteur voor kidsweek, schrijft wel over IS, maar niet over onthoofde mannen en heeft zo ook haar eigen angsten.

 

“In het kader van Halloween ga ik vanavond, verkleed als Eric Wiebes met onder mijn arm een belastingaanslag, langs de deuren. Harder krijg je de mensen niet aan het schrikken.”

Facebooker met humor.