Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

30-10-2014 19:23

“De Getinte Cross is vanaf dag één een festival voor iedereen ongeacht leeftijd, geaardheid, levensovertuiging en uiteraard ook huidskleur. Het is een kleurrijk feest met een zeer gemêleerde bezoekerssamenstelling en om het risico te voorkomen dat ik iemand voor het hoofd stoot overweeg ik serieus een naamsverandering. Ik adviseer advocaatfabrikant Getinte Kip en gereedschapsproducent Getint & Decker om hetzelfde te doen en verwijzingen naar het Z-woord zo veel mogelijk te vermijden. Daarnaast pleit ik voor medemenszoenen en blanco vla in plaats van negerzoenen en blanke vla in de supermarktschappen.”

Zwarte Cross leunt mee op de Zwarte Pietdiscussie en doet een PR-hoax.

 

“De baby heeft het niet gered. De moeder van het kindje stormt plotseling naar de ambulance. En met haar nog vijf andere familieleden. We kunnen niets anders doen dan ze tegenhouden, want in deze staat kunnen ze niet bij de baby. Ook voor de veiligheid van de ambulancebroeders is dat niet verstandig. De emoties lopen hoog op en collega’s krijgen klappen. Met alle macht houden we de moeder in bedwang. Met vier agenten lukt dat. Ze zakt op een gegeven moment door haar benen en is ontroostbaar. Begrijpelijk. De emoties van de moeder raken ons harder dan haar klappen. (…) Normaal gesproken doen we aangifte van geweld tegen ons hulpverleners. We zien er ditmaal vanaf. Het voelt ongepast. De familie heeft het al zwaar genoeg.”

Politieagent Dirk-Jan Grootenboer blogt over een mislukte reanimatie van een baby.

 

“Why are Muslims being ‘preserved’ in some time capsule of centuries gone by? Why is it okay that we continue to live in a world where our women are compared to candy waiting to be consumed? Why is it okay for women of the rest of the world to fight for freedom and equality while we are told to cover our shameful bodies? Can’t you see that we are being held back from joining this elite club known as the 21st century?

Noble liberals like yourself always stand up for the misrepresented Muslims and stand against the Islamophobes, which is great but who stands in my corner and for the others who feel oppressed by the religion? Every time we raise our voices, one of us is killed or threatened. I am a blogger and illustrator, no threat to anyone, Ben, except for those afraid of words and drawings. I want the freedom to express myself without the very real fear that I might be killed for it. Is that too much to ask?

What you did by screaming ‘racist!’ was shut down a conversation that many of us have been waiting to have. You helped those who wish to deny there are issues, deny them. You became an instant hero, a defender of Islam. It’s kind, it really is. I understand because I too am plagued and affected by the issues brought about by actual Islamophobia. I have a Muslim name and brown skin, my peaceful relatives have been pushed in the subway and called ‘terrorist’ for no reason.”

Ene Eiynah, van oorsprong Pakistaanse en nu Canadese, schrijft op Pakistantoday.com een ‘open brief aan Ben Affleck’ naar aanleiding van de televisiediscussie tussen Affleck en Sam Harris, waarin Affleck toch vooral leek te vinden dat iedereen die kritiek heeft op de islam een ‘racist’ is. Eiynah, zelf opgegroeid onder het juk van de islam, laat Affleck graag weten waarom die kritiek belangrijk blijft.

 

“Pas ’s avonds, toen ik met duizenden andere Amsterdammers richting Dam fietste, om te laten weten dat we dit niet wilden, drong het door: de morbide ervaring wanneer de telefoon op het lijk wel overgegaan zou zijn. Ik schrok alsnog. Maar enfin, ik ben niet gestorven natuurlijk. Hij wel.”

Columnist Raymond van den Boogaard herinnert zich in NRC Handelsblad hoe hij probeerde vast te stellen of de man onder het laken een paar meter voor hem ook echt Theo van Gogh was. “Het nummer gaf een vreemd signaal af – overbelast, vermoedelijk.”

 

“Mijn grootste talent is aardig zijn. Mensen op hun gemak stellen, is mijn tweede natuur.”

Wendy van Dijk over Wendy van Dijk.

 

“Nederland, land waar organisatoren van beatnik-festivals een betere informatiepositie hebben dan de Tweede Kamer of u en ik.”

TPO-redacteur Bas Paternotte moest vandaag een beetje huilen op de redactie om Frans Timmermans.

 

“Op dit moment ben ik aan het eind van mijn Latijn. Ik ben echt aan rust toe. Ik heb zo’n bewogen jaar achter de rug: een slopend televisieseizoen en veel liefdesverdriet. Ik ben me ervan bewust dat je af en toe de batterij moet opladen”

Goor wil voorkomen dat hij net als Geer tegen een burn-out aanloopt.

 

“Geachte voorzitter, Op zondag 19 oktober bezocht ik als wethouder handhaving de winkel Bont & Blauw. De winkel was in overtreding en verbeurde daardoor een dwangsom. Bij het verlaten van de winkel schold ik de winkelier in dit specifieke geval de boete kwijt. Dit enkele feit is de aanleiding geweest tot een discussie binnen de coalitie en tussen mij en mijn fractie. De uitkomst van deze discussie is dat ik als handhaver de beleidslijn van de gemeentelijke handhaving heb doorkruist en daarmee het college alsmede mijn fractie van ChristenUnie/SGP in verlegenheid heb gebracht. Hierdoor is mijn geloofwaardigheid op een voor mij en mijn fractie aangelegen punt, de handhaving van de zondagsrust, dermate aangetast dat ik bij deze mijn ontslag als wethouder van de gemeente Woerden neem. Ik wens u, de gemeenteraad en college wijsheid toe in al uw besluiten. Met een hartelijke groet, Cor van Tuijl”

SGP-wethouder Cor van Tuijl legt zijn werkzaamheden neer. Hij verloor zijn geloofwaardigheid door de middelvinger op te steken richting de zondagsrust.