Politiek

Aangifte tegen Henk Krol (50Plus)

29-10-2014 11:06

De Stichting Vrienden van de Gaykrant (SVG) heeft aangifte gedaan tegen 50Plus voorman Henk Krol. Ook doet ze aangifte tegen het ministerie van Onderwijs. Dat meldt EenVandaag.

Aangifte tegen ambtenaren

De stichting beschuldigt Krol van oplichting, valsheid in geschrifte en verduistering. De aangifte wordt specifiek gedaan tegen Henk Krol als oud-bestuurder van de SVG, omdat hij van 1983 tot 2013 voorzitter was van de stichting. De inmiddels overleden vader van Henk Krol was in die periode secretaris en penningmeester. De aangifte tegen het ministerie is omdat ambtenaren subsidies aan Krol hebben verstrekt die niet werden gebruikt voor het doel waarvoor deze waren aangevraagd.

Eerder al beslag gelegd op vastgoed Krol

De Amsterdamse advocaat Oscar Hammerstein liet eerder al beslag leggen op de twee huizen van 50Plus-voorman Henk Krol. Hammerstein treedt op namens de Stichting Vrienden van de Gaykrant. Uit de stukken die zijn ingeleverd bij de rechtbank, blijkt dat Krol subsidiegeld van het ministerie van Onderwijs ook gebruikte voor de website van 50Plus.  Met de beslaglegging wil Hammerstein voorkomen dat de 50Plus-politicus geld probeert weg te sluizen.

Lees ook

EenVandaag – Strafrechtelijke aangifte tegen 50Plus Kamerlid Krol

TPO – Henk Krol is Jezus Christus