Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

28-10-2014 19:27

“Ik hoop dat ze de zelfstandigenaftrek gaan afschaffen, zodat ik mijn hypotheek niet meer kan betalen. Ik wilde mijn huis toch al verkopen, zodat ik in een sociale huurwoning in een kansenbuurt lekker kan gaan genieten van mijn bijstandsuitkering.”

Anonieme Facebooker reageert op het Grote ZZP-Haat Voorstel van het kabinet. Touché!

 

“Wij hadden geen föhns in onze kleedhokken. (-) Het is mij derhalve niet gegeven de lezer kond te doen van op eigen ervaringen gestoelde meningen aangaande de professionele voetballerij.”

Rob Hoogland haalt in de Telegraaf herinneringen op aan zijn tijd als waterpoloër.

 

“Dit dorp is Ajax-minded, joh. Ze vinden dit geweldig hier. Het hele dorp is in rep en roer. Alles staat in het teken van de wedstrijd. Ons sportpark is tot stadion verbouwd, het is met 4.500 toeschouwers stijf uitverkocht. Overal extra viskramen. Geweldig.”

SV Urk ontvangt vanavond Ajax voor de KNVB-beker. Trainer Rolf de Boer blikt vooruit.

 

“We steunden Saddam Hussein vanwege de olie, we bombardeerden hem tot drie keer toe toen hij onze economische belangen op het spel zette. Daarna steunden we zijn opvolger al-Maliki van wie we wisten dat hij de sjiieten bevoordeelde boven de soennieten. En nu hebben we handlangers gevonden in de Koerden die de aanhangers van onze oorspronkelijke vriend Saddam weer een kop kleiner moeten maken (de berichten over mensenrechtenschendingen zijn er al). Evenmin legden we de Assads een strobreed in de weg. Maar toen de Syrische rebellen ons om hulp smeekten, gaven we niet thuis.

En bij al dat bloedvergieten vroegen we ons vertwijfeld af waarom Syriërs en Iraki’s elkaar te lijf gingen. Het Westen heeft van het Midden-Oosten een slagveld gemaakt waar de wet van de jungle regeert, gehandhaafd met onze wapens.”

Historica Tineke Bennema betoogt in De Volkskrant waarom alles de schuld van het Westen is. Wij voegen daar zelf graag GeenStijl aan toe.

 

“Ze sleepten me mee naar de kampleider. Hij vertelde me dat de reden voor mijn ontvoering was dat ik christen ben. Toen ik daartegen in opstand kwam, bond hij een touw om mijn nek en sloeg hij me met een plastic kabel. Net zolang totdat ik mijn bewustzijn verloor. Als ik me niet zou bekeren tot de islam, zouden ze me vermoorden. Dus ik heb me bekeerd.”

Boko Haram ontvoerde maanden geleden honderden schoolmeisjes. Enkele van hen wisten te ontsnappen en vertellen hoe ze werden behandeld.

 

Fleur Agema dankt de natie.

 

“Mogelijk teleurstellend nieuws voor iedereen met papieren organisatiedrift: Villamedia zal voor 2015 geen nieuwe papieren agenda uitbrengen. De productie ervan weegt niet meer op tegen de opbrengsten. Het aantal mensen dat nog een papieren agenda bestelt is simpelweg onvoldoende om de productiekosten te dekken. Excuses aan een ieder die uitkeek naar de nieuwe editie.”

Bericht op Villamedia.nl.

 

“Wat zijn dat voor festivals waar je een pilletje moet slikken om het naar je zin te hebben?”

SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij dinsdagmiddag tijdens een debatje over de drugsdoden op het Amsterdam Dance Event. Een deel van de Kamer wil XTC-testen, de SGP wil helemaal geen drugs.

 

“Als ik niet beter wist, zou ik denken dat er momenteel in Nederland een burgeroorlog woedt. De tegenstanders van Zwarte Piet voeren opnieuw hun strijd. Heel goed. Die achterlijke traditie is niet van deze tijd en het zijn met name schreeuwerige tokkies die de kindervriend voor volk en vaderland willen behouden. Weg ermee! Ik zou me normaal gesproken duidelijker achter deze groep scharen, maar het is zo jammer dat Quinsy Gario als voorman optreedt. Deze zelfingenomen kletskous is een karikatuur geworden. Een schertsfiguur. Zwarte Piet is racisme, Quinsy Gario is narcisme. Ik hoop dat zeer binnenkort een échte intellectueel opstaat om het debat verder te voeren, want waar ik nu naar kijk, is ronduit lachwekkend. En dat heeft niet alleen met tegenstanders van Zwarte Piet te maken, maar ook met mensen die niets aan het uiterlijk van de kindervriend willen veranderen.”

Schrijver Özcan Akyol laat in zijn column in de Nieuwe Revu zijn licht schijnen op de Zwarte Pietendiscussie én het optreden van Quincy Gario.