Politiek

Bontes/Van Klaveren populair bij kiezer

27-10-2014 09:01

Het lijkt er op dat Louis Bontes en Joram van Klaveren serieus werk aan het maken zijn van hun partij Voor Nederland (VNL). De twee oud-PVV’ers hadden al een website opgetuigd, hebben het in de Tweede Kamer consequent over VNL (officieel is het de ‘Fractie-Bontes/Van Klaveren’, Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg laat ze er de ene keer mee wegkomen, de andere keer niet) en nu hebben ze ook opiniepeiler Maurice de Hond laten onderzoeken wat de potentie is van hun partij. Tien á elf zetels becijfert De Hond.

Zeven procent van alle kiezers acht de kans groot bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen te stemmen op VNL. Dat is een potentie van 10 á 11 zetels.  Uit de peiling blijkt verder dat 21 procent van de CDA-kiezers, 39 procent van de VVD-kiezers en 54 procent van de PVV-kiezers overweegt op VNL te stemmen.

VNL-fractievoorzitter Louis Bontes:

“VNL kan nu al meer dan 10 zetels halen. Dat is fantastisch nieuws voor Nederland. Er is een gapend gat op rechts. Heel veel kiezers vinden de VVD te slap en Wilders te extreem. Honderdduizenden mensen verlangen naar een alternatief. Dat alternatief is er nu: VNL.”

Lees ook

Nieuwe rechts-conservatieve partij: Voor Nederland (VNL)

VIDEO: Bontes voelde zich ‘katvanger’ van de PVV

Achtergrond – Chris Aalberts over VNL

PVV loopt leeg – Van Klaveren stapt op (met afscheidsbrief)