Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

24-10-2014 19:23

“Als voorzitter van de NVJ en schrijvend journalist, hecht ik er waarde aan te reageren op bovenstaand artikel dat geen recht doet aan de belangen van onze collega’s fotografen/fotojournalisten en de uiterst barre omstandigheden waarin hun sector verkeert.”

Op de site van Villamedia verschenen eerder deze week tips voor gratis beeld(banken), en hoewel de site aangeeft dat ‘Villamedia is niet het crossmediale merk van de NVJ en functioneert redactioneel volstrekt onafhankelijk ‘, vindt de voorzitter van de NVJ, Marja Enzlin, dat tóch eigenlijk niet kunnen.

De voorzitter van de NVJ neemt kortom expliciet afstand van een stuk dat  sowieso onafhankelijk van de NVJ gepubliceerd wordt. Dat u weet dat de NVJ hier dus niet achter staat.

 

“Lootjes getrokken voor Sinterklaas. Ik heb Femke Halsema getrokken! Als surprise ga ik een zwarte school bouwen, waar zij dan haar kinderen weer vanaf kan halen.”

Het is bijna Sinterklaas. Tijd voor Femke Halsema-grappen. Grapjas op Facebook.

 

“Het contact tussen ons is verbroken. Ik weet niet waarom dat is. We hebben geen ruzie gehad, maar op de een of andere manier is onze vriendschap over. Ik hoor helemaal niets van haar. We hebben elkaar ook niets meer te zeggen.”

Britt en Ymke zijn uit elkaar gegroeid. Wat erg!

 

“Tjonge, wat is het toch lastig om je eigen onnozelheid ronduit te erkennen. De hoofdredacteur van Joop.nl, toch al geen lachebekje, deed de hoax zuur af als een wraakactie. De sneue margeblogger hield bij hoog en bij laag vol dat het bespottelijke, compleet uit de duim gezogen stuk waar hij bij de nep-Marokkaan om had gebedeld tóch klopte. Feitenvrij vasthouden aan je eigen gelijk – het moet héél bevredigend zijn.”

Elma Drayer smult van de ‘nepmarokkaan’-hoax door kunstenaar Nelle Boer. In Trouw, via Blendle.

 

“Het exporteren van het probleem door hen te laten gaan, geeft geen blijk van internationale gemeenschapszin. Bovendien is niet gezegd dat het voor de jihadi’s, na een buitenlands avontuur, per definitie onmogelijk is om terug te keren. Ook als hun paspoort is afgenomen nadat zij zijn afgereisd. Europa’s grenzen zijn permeabel, en dat geldt uiteraard al helemaal voor de grenzen binnen het Schengengebied waar burgers vrij kunnen reizen. Die vrijheid, net als alle andere vrijheden waar we zo aan hechten, heeft een prijs en moet worden verdedigd. Maar dan niet door deze in te perken, maar door alert te zijn.”

Beter niet potentiële Jihadgangers uit laten reizen, schrijft het immer anonieme Commentaar in NRC Handelsblad.

 

“Krantenredacties zijn nog steeds vrijwel 100 procent wit, terwijl de steden waar ze gevestigd zijn 50 procent gekleurd zijn. Slechts één kwaliteitsblad doet het redelijk: De Groene Amsterdammer. Die redactie bestaat voor ongeveer 7 procent uit Hassan Bahara. Hij wees De Correspondent trouwens op het twijfelachtige karakter van Mourabit.”

NRC‘s Arjan van Veelen schedelmeet de redactie van de Groene Amsterdammer naar aanleiding van de ‘Opinie Marokkaan’-hoax deze week.

 

De Amsterdamse GroenLinks-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink ziet niet 1,2,3 Zwarte Piet in het beeld dat kinderen maakten van Nelson Mandela. Wel ziet hij dat de discussie gevoelig ligt. Hij reageert op de commotie die een collega van hem veroorzaakte vrijdag.