Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

23-10-2014 19:19

“In het publieke domein mag je medeburgers nog ternauwernood tegemoet treden met levensbeschouwelijke uitingen, maar een geraamte in je winkel­wagentje of een in verre staat van ontbinding verkerende caissière voor je neus (en die van je kinderen)? Dat moet kunnen.”

Het hoofdredactionele commentaar van het Reformatorisch Dagblad heeft het niet zo op Halloween.

 

“Na de oorlog zijn er ook heel veel nederlanders na Israel gereisd, die hebben we ook niet tegengehouden”

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum vindt dat we ‘Jihadgangers’ wel “in perspectief moeten zien”, zo zegt hij bij Stand.nl op de radio.

 

“Nederlandse soldaten stellen hun leven in de waagschaal om ISIS te bestrijden en deze PvdA’er treedt op als pr-medewerker van deze middeleeuwers. De PvdA doet nu alles om haar islamitische achterban naar de mond te praten. Voor mijn partij is Israël een bron van trots. De PvdA kiest de kant van de krachten die dat land en het Westen willen vernietigen.”

PVV-Kamerlid Martin Bosma in het persbericht dat zijn Kamervragen over Pieter Broertjes aan minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) begeleidt.

 

“Erg is ook dat de pot hier de ketel verwijt. Deze parlementaire onderzoekscommissie heeft vooraf onvoldoende nagedacht over de onderzoeksmethode, heeft haar eigen hoofddoel niet gehaald, en onderzoeksleider Elias vindt het allemaal wel best zo.”

Kees Kraaijeveld veegt de vloer aan met het onderzoeksrapport dat de vloer aanveegde met de ICT binnen de overheid.

 

“Maar een anonieme ‘Kamilla (28)’ citeren als enige(!) bron om aan te geven welke hel die ADE toch is, want er stond namelijk ‘een lange rij bij de toiletten’ (lololol, dat zie je in andere horeca eigenlijk nooit!) en (rofl) ‘de dansvloer leek wel een slagveld’ (lolwut?) om daarmee je drugs- plezier- vrijheid- en moderniteit hatende punt te maken, nee, dan ben je gewoon een kutkrant. Een treurige, tendentieuze, achterhaalde, bescheten, subjectieve, kleinburgerlijke jammerbode voor nietsgunnende middelmatige kruideniers met het intellectuele niveau van de huidige Dagelijkse Standaard-hoofdredactie en de journalistieke diepgang van een eerstejaars hbo-journalistiekscholier.”

TPO’s hoofdredacteur Bert Brussen kielhaalt kwaliteitscourant Trouw.

 

“Parijs voelt voor mij als een lievelingsjas die je soms jaren vergeet uit de kast te halen, maar die altijd weer een glimlach op je lippen tovert als je hem bij toeval weer eens aantrekt.”

Frans Timmermans is op de romantische tour.

 

“Wat Broertjes heeft willen zeggen, is dat de overheid mensen niet zomaar kan verbieden zich elders te vestigen, om wat voor reden dan ook. Dat is het punt dat hij wilde maken. Hij koppelde daar een plompverloren vergelijking aan. Die was ongelukkig.”

De woordvoerder van Pieter Broertjes draait overuren.

 

De bakfiets van Claudia de Breij is gejat. De dader mag verschillig doodvallen van de Vara-presentatrice.

 

“Zoals gezegd bevindt 32 procent van de beroepsbevolking zich onder of ruim onder het gemiddelde en de constatering dat dit nauwelijks te ontwikkelen valt, leidt tot een weinig plezierige conclusie: deze groep heeft helemaal niet het vermogen zich te ontwikkelen naar een hoger niveau.”

Psycholoog Pieter Vermunt heeft zijn eigen redenen om de robotisering van de samenleving somber in te zien: zij die hun baan verliezen zijn nu net degenen die zich, naar zijn zeggen, waarschijnlijk niet kúnnen aanpassen.