Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

22-10-2014 19:33

“Toch moeten we ons realiseren dat, ondanks al deze maatregelen, een aanslag in Amsterdam een mogelijkheid blijft. We kunnen echt niet alles voorkomen. Dat vraagt ook iets van Amsterdammers: wij moeten allemaal alert zijn op verdachte situaties en signalen van radicalisering melden, bij de politie of de gemeente.”

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan staat stil bij de moord op Theo van Gogh tien jaar geleden en heeft een weinig hoopvolle boodschap.

 

“Laat ik maar onelegant met de deur in huis vallen: genoeg is écht genoeg. Het grote zwijgen van het kabinet-Rutte over de daders – de schuldigen en de toedracht – achter het neerhalen van MH17 kan en mag niet langer stand houden. Dat wil zeggen: het kán natuurlijk wel, alles kan, maar zo langzamerhand wordt het onverdraaglijk ongeloofwaardig, en (moreel) onverdedigbaar ten opzichte van nabestaanden en de samenleving als geheel.”

Adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws Pieter Klein pleit voor een parlementaire enquête naar de aanslag op de MH17-vlucht.

 

“Now we have to play against Chelsea. In the Netherlands they say: that is another cook. I don’t know if it is in England also like that (…) It’s another biscuit, that’s better”

Manchester United-trainer Louis van Gaal heeft het Engels nog niet volledig onder de knie. (Video)

 

“Ik heb geleerd om te spreken over wat me dwars zit. Dat lucht vaak op. Het is fijn als iemand naast je staat en niet per se oordeelt. Het is niet altijd op te lossen, maar ik leer hoe je met spanningen en verdriet om kunt gaan.”

Sietske H., de vrouw die het Friese dorp Nij Beets op de kaart zette toen bleek dat zij haar vier kinderen had omgebracht en in koffers op zolder bewaarde, vertelt in de rechtbank van Leeuwarden over de vorderingen die zij maakt gedurende haar behandelingen.

 

“Harddrugs zijn bij wet verboden, omdat ze slecht zijn voor de gezondheid. Het lijkt wel of het niemand meer uitmaakt dat drugs worden gebruikt, omdat het om zo veel mensen gaat. Maar dat driekwart stijf van de pillen staat, maakt niet dat we het kunnen gedogen. Als het aantal woninginbraken stijgt, gaan we toch ook niet achteroverleunen? De organisatoren moeten meer gaan controleren”

Marijke Shahsavari, raadslid namens het CDA in Amsterdam, komt met een ‘enigszins’ scheve vergelijking.

 

“Dat GeenStijl mensen vaak suggestief en zonder bewijs in een kwaad daglicht stelt is geen excuus om je van dezelfde methoden te bedienen.”

Femke Halsema neemt het op voor Geenstijl, voor zover die last hebben van haatzaaiers, stalkers, lasteraars, dreigers en ander anoniem rancuneus en radicaal pus (en dat hebben ze) want two times wrong doesn’t make it right. Helemaal gelijk Femke. Leuke site ook, dat Correspondent. Soort Jalta.nl zo te zien?

 

“Zulke mensen sturen mij regelmatig beslist onvriendelijke berichtjes, via mail of social media, en vrijwel altijd anoniem. Aangezien ik vind dat men moet kunnen uitdelen, maar ook incasseren, en aangezien ik weet dat wie in Nederland optimaal gebruik maakt van zijn vrijheid van meningsuiting per definitie bakken stront over zich heen krijgt, laat ik dat soort internethaat altijd liggen waar het meestal vandaan komt: links.”

Annabel Nanninga gaat Geenstijliaans los op Jalta.nl. En dat is smullen!