Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

20-10-2014 19:15

“Ik ben niet ‘the voice’. Ik kan een lekker moppie zingen en ben in mijn element als ik op het podium in een biertent in Varsseveld ouwe rocknummers kan zingen en een beetje gek kan doen.”

Voormalig CDA-Kamerlid Sabine Uitslag deed mee aan The Voice of Holland. Ze wist van te voren al dat ze het programma niet zou gaan winnen, zo zegt ze in het AD.

 

“Plaatjes draaien of, vooruit, muziek maken? Welnee. Af en toe zet Afrojack voor de vorm een koptelefoon op, draait zonder noemenswaardig resultaat aan wat knopjes en hup daar gaat hij weer de lucht in.”

Gijsbert Kamer van de Volkskrant houdt niet zo van Afrojack.

 

“Dat is zeker goed nieuws, godverdomme. We hebben gasten op de set. Wij vertrouwen onze gasten. Zo zijn wij. Wat een pleurisstreek, man. Arme Charlotte. Die heeft de hele nacht niet geslapen. Dat meen ik serieus. Het is een pak van mijn hart. (…) Er is hier een productiemedewerker bijna voor ontslagen. Er is hier bijna een meisje voor ontslagen, man. Het scheelde echt helemaal niets”

Lex Uiting (3FM) had voor de grap de Televizier-Ring van Flikken Maastricht gepikt. Acteur Victor Reinier is WOEDEND.

 

“De gidsen hebben mij er letterlijk doorheen gesleept. Ik was ziek, was de weg kwijt en ik had bevroren voeten en handen. Er was nauwelijks eten of water. Als zij mij niet op het pad hadden gehouden en met hun lichaamswarmte hadden verwarmd, was ik dood geweest.”

Nienke Miezenbeek raakte in grote problemen tijdens een storm in Nepal.

 

“Ik vond Piet altijd al een lul, vooral omdat hij altijd naar drank stonk en het probeerde aan te leggen met mijn moeder. Pieten moet je negeren als een kater. Even bezorgt hij je hoofdpijn, maar na een week zit die opdringerige klootzak weer op de stoomboot naar Spanje.”

TPO’s Mark Koster mengt zich in de Zwarte Piet-discussie.

 

“Het is soms drie maanden hard werken voor een programma, maar daarna ben je een maand vrij. Ik zou echt niet meer zonder kunnen.”

Britt Dekker legt in Veronica Magazine uit wat er zo leuk is aan het maken van televisie.

 

“Werken met Ymke was natuurlijk één groot feest. Maar van Jochem kan ik veel meer leren. Als Ymke de middelbare school is, dan is Jochem de universiteit. Hij is heel stabiel en loopt al meer dan 25 jaar mee. Jochem zie ik als een boom waar ik tegenaan kan leunen om niet om te vallen. Straks kan ik zelf groeien en word ik uiteindelijk zelf een boom.”

Televisie maken wordt nóg leuker als het samen kan met Jochem ‘boycot Albert Heijn tot 5 december’ Van Gelder.

 

“Uiteindelijk vindt dat zijn oorsprong in de angst die Bruine Benno had. (-) Hij vermoedde dat ik dingen wist die ik helemaal niet wist over hem.”

Edwin de Roy van Zuydewijn op de vraag van Sophie Hilbrand wat de reden was waarom prins Bernhard hem op de korrel nam.

 

“Wat zullen ze een spijt hebben bij dat koningshuis dat ze ooit gedacht hebben: die De Roy die wippen we wel even.”

Sophie Hilbrand tegen De Roy van Zuydewijn.

 

“Typisch Hammerstein. Eerst iets beloven en dan niet nakomen. Hij wist ook wel dat zijn aangifte kansloos was.”

De Amsterdamse advocaat Oscar Hammerstein doet bij nader inzien geen aangifte wegens laster tegen 50PLUS-senator Jan Nagel. Nagel reageert des Nagel’s tegenover het ANP.