Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

17-10-2014 18:03

“Trouwens, de bevalling ging ook heel snel. Ik dacht echt ’jee, is dat alles?’ Na heel veel bevallingen op televisie te hebben gezien en verhalen van vriendinnen te hebben aangehoord was ik op het ergste voorbereid. Maar dat viel dus mee.”

One day fly Sieneke vertelt in de Telegraaf over haar eerste kindje

 

“In het begin was ik best wel bang om haar bij het wassen of aankleden pijn te doen. Maar daar ben ik inmiddels overheen. Nee, ik geef geen borstvoeding, ze krijgt een flesje en daar doet ze het heel goed op. En ja, ik zit ook nog boven mijn ideale gewicht, dus wordt het voor mama de hoogste tijd voor de sportschool.”

Gelukkig voor papa is hij nu weer aan de beurt.

 

“Tip voor grote Nederlandse ondernemingen: ga niet langer mee in de polderlandse gewoonte om zogenaamd invloedrijke Haagse politici topfuncties in het bedrijfsleven te bezorgen. Ouwehoeren kunnen ze over het algemeen wel. Maar er komt iets meer bij kijken.”

Advies van Telegraaf-columnist Rob Hoogland naar aanleiding van de perikelen van Camiel Eurlings en KLM.

 

“Als een bedrijf als corebusiness heeft om te vermaken en niet wil dat mensen door een ansichtkaart gaan nadenken dan moet ze dat doen.”

Boomerang directeur Remco Duinkerken reageert op het besluit van bioscoopketen Pathé om de ‘God IS goed’-kaarten van Boomerang uit de rekken te censureren. ANP.

 

“Behalve concrete fouten en bestuurlijke chaos legde de commissie-Elias ook een cultuur van zelfgenoegzame onverschilligheid bloot. De indruk ontstaat dat alle prutsende partijen het doormodderen van de misstanden comfortabel vonden. Zoals gezegd: de belastingbetaler betaalt hoe dan ook en wat al decennia ongestraft bleef, was de moeite van het verbeteren niet waard. Alsof het verschil tussen Nederland en een bananenrepubliek irrelevant is. Alsof je competentie door catastrofe kunt vervangen zonder dat iemand zich hoeft te schamen.”

Nausicaa Marbe in de Telegraaf.

 

“En toen zag ik de voorzitter van de Tweede Kamer gierend van de lach het rapport van Ton Elias in ontvangst nemen. Alsof Van Miltenburg een hoge onderscheiding kreeg – of, dolle pret, een kostelijke parodie daarop. In die jolige bui achtte Van Miltenburg het gepast te melden dat ze zelf geen flauw idee had wat ict betekende. Ze had het net moeten googelen. Bijna honderd miljard verspild belastinggeld en de voorzitter van de Tweede Kamer speelt de onnozelaar die niet snapt waar het over gaat. Of is Van Miltenburg dat echt? Zelfs het VMBO, toch niet de hoogste opleidingsvorm in de wereld, heeft een ict-route, een leergang automatisering. Al die schoolkinderen weten keurig wat ict betekent en bekwamen zich erin. Maar de Kamervoorzitter weet dat niet of vindt het geinig om te doen alsof. Kennelijk kent ze geen schaamte over desastreuze incompetentie, ook bij zichzelf.”

En nog een keer Marbe.

 

“Geef een cijfer? Als ik gewoon kijk naar de manier waarop… Ik had één keer een verspreking met Niels Geusebroek, maar voor de rest was het uiterst relaxed. Ik denk ook dat het op de bank heel gezellig was met de genomineerden. Dus ik geef mezelf wel een 8. Ik was hartstikke tevreden”

Jan Smit kijkt met zéér veel tevredenheid terug op zijn eigen optreden als presentator bij het Televizierring Gala.

 

“Jeroen Pauw is de Plato van de televisie. Toen de zelf niet-genomineerde presentator de show nabeschouwde moest hij toegeven dat hij de gelauwerde GTST-hunk met z’n John Travolta coupe niet eens kende. Ter relativering: Goede Tijden Slechte Tijden scoort gemiddeld slechts twee keer zoveel kijkers Pauw. (Dat mag Pauw als een enorme belediging opvatten). Pauw is veel te toegankelijk. Dat kan meer elitair, Jeroen! Op naar de nul kijkers.”

TPO’s Mark Koster was bij het Televizierring Gala.

 

“Geef iemand met het syndroom van Down een talkshow. Meest onthullende moment van de Sterrenshow was het interview dat een deelnemer van de genomineerde feelgoodshow SynDroom afnam met Flikken Maastricht winnaars Angela Schijf en Victor Reinier. Deze geestelijk beperkte ondervrager zei fan te zijn van Flikken Maastricht en wilde weten hoe het koningskoppel de overwinning had beleefd. De vragen van de jongen weken nauwelijks af van die van Rooijackers.”

Koster heeft ook nog een tip voor TV-makend Nederland.

 

“Het kan natuurlijk heel goed dat iemand die te goeder trouw is, een puinhoop maakt van zijn administratie en het overzicht kwijt raakt. Het ene gat met het andere vullen: het komt in de beste huishoudens voor. Maar als het gaat om belastinggeld dat voor een ander doel bestemd was, moet je als politicus niet raar opkijken als daar gedonder van komt. Een verdedigingslinie die bestaat uit complottheorieën volstaat dan niet. Die doen het in sommige kringen goed, maar voor de politieke loopbaan van zowel senator Nagel als kamerlid Krol lijkt het beter als er feiten op tafel komen, die beschuldigingen van oplichting en flessentrekkerij ontkrachten. Ben benieuwd.”

EenVandaag-verslaggever Remko Theulings over de perikelen van Henk Krol en Jan Nagel.

 

“Reken maar dat de beginfase heftig zal zijn. Even iemand door de benen spelen of 28 scharen is niet verstandig, Cambuur vliegt erbovenop.”

SC Heerenveencoach Dwight Lodeweges was vorig jaar nog trainer van de Friese rivaal en waarschuwt zijn spelers. (ANP)

 

“onze konijn broer en zus hebben net jonkies gehad samen. Maar mensen zijn geen konijnen.”

Mariska de Haas doet even wat duiding over de Rooms-Katholieke moraal. Op Twitter.