Politiek

Video – Applaus in Kamer voor laatste optreden Timmermans

16-10-2014 16:32

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) kreeg donderdag na zijn laatste optreden in de plenaire vergaderzaal van de Tweede Kamer applaus van Kamerleden. Plaatsvervangend Kamervoorzitter Joël Voordewind (ChristenUnie) had hem even daarvoor bedankt voor de bereidheid om elke keer weer in de Kamer te verschijnen om allerlei, vaak moeilijke vragen te beantwoorden. Hij wenste hem namens de Kamer veel succes in zijn nieuwe functie als Europees commissaris. Het laatste debatje van Timmermans ging onder meer over de Nederlandse bijdrage aan de internationale strijd tegen Islamitische Staat (IS).

Premier Mark Rutte ontvangt vrijdag de beoogde opvolger van Timmermans, Bert Koenders (PvdA). Die zal naar verwachting nog dezelfde dag worden beëdigd als minister van Buitenlandse Zaken.

In opspraak na zegetocht in Europees Parlement

Daags na zijn ‘verhoor’ in het Europees Parlement wat ook op veel applaus kon rekenen, maakte Timmermans een uitglijder in Pauw. Daar zei hij dat één van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 een zuurstofmasker droeg. De slachtoffers moeten dus de kans hebben gehad zich te realiseren wat er gebeurde. Later maakte hij excuses voor deze opmerking.

Lees ook

TPO Profiel – Frans Timmermans: de mens, de mythe

Opinie – De geloofwaardigheid van Frans Timmermans