Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

16-10-2014 19:17

“Als ik collega’s op het politiebureau vertel over de actie bij de snackbar, wordt hard gelachen om mijn vergissing. De aangehouden man was namelijk helemaal niet kaal. Dus ik had door de struiken dus geen kale kop gezien…..maar zijn blote kont!”

Agent Hugo Roossink schrijft in zijn blog over de aanhouding van een verwarde, naakte man, die zich in de struiken ophield.

 

“Eurlings is goed, maar voor de crisis waarin het bedrijf verkeert, is hij niet goed genoeg.”

Bob van der Wal, voorzitter van de vereniging voor Hoger KLM Personeel is in de Volkskrant niet rouwig over het gedwongen vertrek van Camiel Eurlings als president-directeur van KLM.

 

“De zitting van de Raad van State over Zwarte Piet verloopt buitengewoon ordentelijk. Er is nog niemand met de dood bedreigd.”

Parool-verslaggever Patrick Meershoek vermaakt zich op zijn liveblog tijdens de zitting van de Raad van State over de Zwarte Pietenkwestie.

 

“Timmermans’ legendarische speech bij de VN bleek vrijwel geheel factfree. De producer van West Wing had hem afgekeurd als over the top en in het echte Witte Huis was hij niet langs de factcheckers gekomen. Die passage over dat laatste woordloze afscheid: fantasie. Die geroofde trouwring: fictie. Frans Timmermans is helemaal niet bézig met de werkelijkheid. De feiten van MH17 boeien hem helemaal niet. Met het excuus dat het ‘te gevaarlijk’ is heeft hij de rampplek nog steeds niet bezocht. Stel je voor dat hem iets zou overkomen! De hoofdrolspeler! Hoe zou de film dan verder moeten? Daarom mochten er ook geen Nederlandse onderzoekers naar de site, want dan zou zijn verstek te veel in het oog lopen. Eén bericht vorige week in Nieuwsuur dat je er ongehinderd kunt rondlopen, en de werkzaamheden werden ijlings hervat.”

NRC Handelsblad-columnist Jan Kuitenbrouwer slacht Frans ‘Fact Free’ Timmermans af.

 

“Het wordt een show. Is de Kamer daarvoor bestemd? Het wordt spetterend. Zijn de Kamerleden daarvoor gebouwd? En we gaan het Lagerhuis na-apen. Ziet de Kamervoorzitter zichzelf al – met een rood hoofd en zwaaiend met haar hamer – „order, order” roepen? De Nederlandse Tweede Kamer is geen Lagerhuis. Qua gebouw al niet.”

Ons parlement is te versnipperd voor een spektakel naar Brits model. Schaf dat saaie vragenuurtje af, meent Hans Wiegel in NRC Handelsblad.

 

“U kan hier een statement maken door aan te geven: wij moeten verder met Nederland. Wij moeten samenkomen, wij moeten dit oplossen. En dat doen wij door hier een standpunt in te nemen dat iedereen onderdeel is van Nederland en dat iedereen het recht heeft om beschermd te worden tegen racisme.”

Quinsy Gario tegen de Raad van State.