Opinie

En de winnaar is: Geert Wilders

11-10-2014 15:09

Geert Wilders wordt waarschijnlijk vervolgd voor zijn uitspraken aangaande Marokkanen. Hij wordt verdacht van het beledigen op grond van ras, en het aanzetten tot haat en discriminatie. Een overwinning voor iedereen die even triomfantelijk als naïef aangifte deed, zo lijkt het, maar het tegendeel is waar. Zelfs als Wilders daadwerkelijk veroordeeld wordt, zal hij de grote winnaar van dit proces zijn. 

“Ik mag het eigenlijk niet zeggen, want er wordt aangifte tegen je gedaan. En misschien zijn er zelfs D66-officieren die ons een proces aandoen. Maar de vrijheid van meningsuiting is een groot goed. (…) Dus ik vraag aan jullie: willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder Marokkanen?”

 

Deze uitspraak, inclusief voorspelling wat hem te wachten stond, deed Wilders in maart dit jaar. Zijn voorspelling kwam uit en hij kon niet wachten om met een spitsvondig statement naar buiten te komen:

 

 

“Het is schandelijk, terwijl de wereld in brand staat richt het OM zijn pijlen op een volksvertegenwoordiger die problemen benoemt. Het OM kan zijn tijd beter besteden door zich meer te richten op de Nederlandse Syriëgangers die voor meer dan driekwart uit Marokkanen bestaat. Dit is de wereld op zijn kop.”

 

Lees verder op TPO-Fresh >>>