Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

02-10-2014 19:26

“Ik ben wel bezig met allerlei dingen, maar kennelijk zitten ze niet echt op PvdA’ers te wachten. Vooral in de publieke sector wordt nu eerst naar andere politieke kleuren gekeken.”

De Utrechtse oud-PvdA wethouder Hans Spigt beklaagt zich in de Telegraaf. Hij heeft inmiddels 36.0000 euro wachtgeld getoucheerd. Maar zou het kunnen dat niemand op Hans Spigt zit te wachten? Nadat hij moest opstappen als wethouder in Dordrecht toucheerde hij al 200.000 euro aan wachtgeld. Misschien eens een échte baan zoeken?

 

“Ik herinner me van die herfstdag vooral nog dat hij me zo ontzettend aan Sinterklaas deed denken.”

Wouter Bos in de Volkskrant over de eerste keer dat hij Ivo Opstelten ontmoette eind jaren negentig in een studio van Radio Rijnmond.

 

“De afkeer van de publiek omroep voor RTL was groot. Ik verkeerde toen onder linksige mensen, die precies wisten wie deugde en wie niet. Ik deugde duidelijk niet. Het was alsof ik bij de NSB was gegaan”

Jeroen Pauw kijkt terug op zijn overstap naar RTL, lang, lang geleden.

 

“En natuurlijk staat daar de plicht van elke werkende in Nederland tegenover om zich continu te blijven ontwikkelen, zodat hij of zij wendbaar en flexibel inzetbaar blijft op de arbeidsmarkt.”

Onderzoeker arbeidsrelaties Charissa Freese reageert in De Volkskrant op de angst voor werkende Robots.

 

“Gewoon geen antwoord geven of antwoorden niet kant noch wal raken. Het is bizar dat de premier zo met Kamervragen omspringt, maar en zou al even bizar zijn als Kamerleden daarmee genoegen nemen. Niet loslaten!”

Historicus Gerard Aalders is woedend in een reactie aan ThePostOnline over de beantwoording van Kamervragen door premier Rutte inzake prins Bernhard.

 

“Lingo is niet meer. Een Nederlands cultureel icoon dat verdwijnt, en dat zonder dat iemand het racistisch heeft genoemd.”

Johnny Quid (Geenstijl) is ook bedroefd dat vanavond de allerlaatste aflevering van Lingo wordt uitgezonden.

 

“Wij zullen dat niet overal steeds herhalen. En bij voorkeur ook niet steeds weer in de publiciteit brengen. Ik wil u eigenlijk vragen daar ook terughoudend in te zijn.”

Minister van Defensie Jeanine Hennis (VVD) heeft liever niet dat de Tweede Kamer communiceert dat Nederlandse F-16’s in Jordanië gestationeerd worden. Die opmerkelijke uitspraak deed zij donderdagmiddag in het Kamerdebat over de Nederlandse inzet in de strijd tegen ISIS.

 

“Lekker hangen en ’s avonds met een joint tv kijken, zegt een boomlange Surinamer. ‘Het bevalt mij hier prima. Al mijn vrienden zitten hier.’ Zijn maten lachen. ‘Je komt hier tot rust,’ zegt een Marokkaan. ‘Buiten sliep ik nachten achter elkaar niet. Zitten is geen straf.’ […] Marokkanen zijn in de meerderheid. Daarna komen Surinamers en Antillianen. Verder zitten er onder anderen Afrikanen en een enkele Oost-Europeaan. Blanke Nederlanders zijn een uitzondering. […] Elke gelegenheid grijpen de mannen aan om onder elkaar te zijn. Voor de moslims is het misschien wel de belangrijkste reden om het vrijdaggebed bij te wonen in de ‘moskee’. Die zit in een ‘multi-religieuze’ ruimte in een andere toren. De imam ziet niet alles en de bewaarders blijven op één na uit respect op de gang. Ideaal moment voor de gedetineerden om onderling even iets te regelen.”

Misdaadverslaggever Gerlof Leistra ging voor Elsevier naar de Bijlmerbajes op bezoek bij gedetineerden van de Top 600. Zijn observaties zijn even verbijsterend als precies wat viel te verwachten.