Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

01-10-2014 19:22

“Nu al helemaal klaar met vandaag. Mensen kunnen zo onbeschoft zijn. Even de vingers in de oren en doorgaan. En een bloem op mijn hoed, is het morgen weer goed.”

Dagblad van het Noorden-journalist Rosa Timmer is klaar met vandaag, zo laat zij in duidelijke bewoordingen blijken op Facebook. Morgen weer een nieuwe dag, Rosa!

 

Geert Wilders probeert zelf een meme te brengen.

 

“Bettina en ik hadden het graag ZELF, op een tijdstip door ONS gekozen, bekend willen maken. Maar RTL Boulevard, met wie ik al jaren een hele goede band heb, heeft zonder IETS te checken bij ons of het management gemeld dat Bettina, Lux en ik een meisje verwachten.
En ook nog met de tekst dat ik het ze zelf gemeld heb. Ik ben diep teleurgesteld en verbaasd dat je met zulk persoonlijk nieuws zo aan de haal kunt gaan. Erge is ook nog, dat ik vanavond eigenlijk zelfs te gast zou zijn in het programma voor mijn nieuwe plaat en het PERSOONLIJK zou vertellen, maar Boulevard heeft mijn bezoek gisteren gecanceld, vanwege de dubbeling met RTL Late Night de avond ervoor.
Ik ben een heel positief persoon, heb niets met negativiteit in de media, maar als het om mijn kinderen gaat, kan je me eigenlijk niet bozer krijgen…. Ik had het graag zelf willen zeggen.
Zo… Nu komt dan onze blijdschap! Want HOE LEUK!?!??!?! Lux wordt grote broer van een klein meisje… We zijn in de wolken en voelen ons gezegend! We kunnen het nog steeds niet geloven.
Jim”

Jim Bakkum is WOEDEND op Albert Verlinde & co, maar tegelijkertijd heulemaal in de wolken met de komst van zijn dochtertje. Een heuse rollercoaster van emoties, kunnen we wel stellen.

 

“Het is te hopen dat ze hem snel pakken, dat is voor ons ook wat rustiger.”

Bakker Frans Wassenaar uit Blaricum ziet zich in zijn zaak geconfronteerd met een “gekkenhuis”, nadat Opsporing Verzocht gisteren bekendmaakte dat hij de bakker was die de dreigbrieven in een doos gebak afleverde bij John de Mol.

 

“Hij is niet helemaal ongevaarlijk”

Aldus een OM-woordvoerder over een vorige week ontsnapte tbs’er uit een kliniek de Rooyse Wissel. Inmiddels zit de man weer achter slot en grendel.

 

Wat een bekentenis van NPO-collega Jack van Gelder. Dat zullen vanavond wel ineens een miljoen kijkers opl…oh wacht.

 

“Ik heb het gebak persoonlijk bezorgd, dat doe ik soms.Ik belde keurig aan. De poort ging open en iemand nam het in ontvangst.” Nog geen twee uur later stond er recherche in zijn zaak. “Na een paar vragen had ik door dat er iets serieus mis wat met de bestelling. En dat er niet zomaar ‘dank u wel’ in de brief stond.”

De Blaricumse bakker Frans Wassenaar bezorgde zonder het te weten een dreigbrief bij de familie De Mol. BuzzE sprak met hem.

 

“SP-leider Roemer had, toen hij daarover werd bevraagd, de tegenbegroting van zijn partij niet paraat en raakte zo het spoor even kwijt. Zijn directe tegenstanders in de Kamer beten hem onmiddellijk in de kuiten. En de in dat soort situaties onvermijdelijke professor werd om zijn wetenschappelijk commentaar gevraagd. Dit keer was dat politicoloog André Krouwel. „Als de SP ooit wil toekomen aan meeregeren, dan moet Roemer weg”, aldus de geleerde. Ik ben niet zo geleerd. Toch waag ik de stelling dat kiezers zo’n fout van hun leider niet zo erg zullen vinden. Kiezers beoordelen hun politici op de vraag of ze hen kunnen vertrouwen.”

Hans Wiegel ziet in NRC Handelsblad nog kansen voor SP-leider Emile Roemer.

 

“Nieuwsuur besloot (-) tot een interview via Skype met de gemaskerde jihadist in Aleppo, die zich Abu Muhammed noemt en op Twitter Muhajiri Sháám heet. Altijd handig, een Nederlandstalige man ter plaatse, maar hij had weinig coherents te melden. Zijn eerdere video-oproep tot een „stevige, sterke daad” tegen de Nederlandse overheid was verkeerd begrepen. Dat kan ook een demonstratie of een brief zijn. Even later reflecteert hij desondanks op de mogelijke voordelen van een aanslag. Interviewer Jan Eikelboom vraagt vervolgens, nogal retorisch: „Denkt u dat de moslims in Nederland daar beter van worden, van een aanslag?” Nee. ik zie echt geen enkel nut van het aan het woord laten van verwarde jihadisten over hun motivatie. Zakelijke vragen, bijvoorbeeld over de relatie tussen zijn organisatie Jabhat al Nusra en IS, werden helaas niet gesteld.”

NRC‘s TV-recensent Hans Beerekamp was weinig onder de indruk van het interview met de jihadist in Nieuwsuur.

 

“Uit de vergunningaanvraag blijkt dat de Stichting Sterevenementen Haaksbergen in een handgeschreven toelichting weliswaar melding maakt van de komst van een monstertruck, maar niet duidelijk wordt wat deze monstertruck nu precies gaat doen. Het geven van een demonstratie en/of stunt en de wijze waarop dit gedaan gaat worden, wordt verder niet toegelicht. Het document is – zoals opgesteld – op meerdere manieren interpreteerbaar. De Onderzoeksraad moet gaan bekijken hoe dit precies gezien moet worden.”

De gemeente Haaksbergen draait zichzelf steeds verder in het nauw, aangaande de vergunning voor de monstertruck die uiteindelijk drie dodelijke slachtoffers maakte.