Politiek

Duivesteijn uit voor de derde keer kritiek op Samsom

01-10-2014 20:46

PvdA-senator Adri Duivesteijn heeft voor de derde keer partijleider Diederik Samsom aangevallen.””Er is een nieuwe zakelijkheid ontstaan die niet door mensen begrepen wordt en die naar mijn gevoel ook niet de taak van de politiek is. (-) De kloof tussen wat hier op het Binnenhof gebeurt en de afdeling, wat er bij de mensen in het land leeft, die kloof is heel groot geworden”, zei hij woensdag tegen RTL Nieuws. Afgelopen december en januari richtte hij ook al zijn pijlen op Samsom.

In januari zei Duivesteijn over Samsom:

“Ik zie hem de partij niet ideologisch voeden. Diederik is een heel kundige politicus. Maar dat is iets anders dan een moreel leider zijn.”

Een maand eerder zei hij bij Nieuwsuur meer te hebben met Lodewijk Asscher dan met Samsom:

“Ik voel me met Asscher verwant omdat zijn focus ongelooflijk inhoudeljik is en ingebed is in een hele sterke sociaal-democratische traditie. Daar voel ik me dichtbij staan.”

Ook laat RTL Nieuws woensdag een anonieme PvdA-senator aan het woord:

“Het bindend leiderschap is weg. De partij wordt technocratisch geleid en de inspiratie ontbreekt.”

PvdA slaat alarm over toestand PvdA

Duivesteijn reageert op een PvdA-rapport dat vandaag het licht zag. Daarin wordt gesteld dat lokale politici in Friesland de landelijke koers van de PvdA niet krijgen uitgelegd aan de kiezers en dat vrijwilligers steeds ouder worden. Bovendien werken de verschillende afdelingen binnen de partij niet goed samen.

Lees ook

RTL Nieuws – Kritiek binnen PvdA: Samsom mist leiderschap