Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

30-09-2014 19:22

“Is Krol een manipulator die de naïeveling uithangt? Het blijft in ieder geval verbazen dat de hele of halve schandalen niet beklijven. Krol lijkt de Silvio Berlusconi van de Lage Landen. Hij biedt mensen, die zich vergeten voelen, hoop. En zoals hij steeds zijn eigen straatje schoonveegt, zo bedrijft hij politiek.”

Politiek commentator van de Telegraaf Paul Jansen verbaast zich over Henk Krol en 50Plus: samen staan ze inmiddels weer op vier zetels in de peilingen.

50Plus-senator Jan Nagel is niet erg onder de indruk van wat Jansen schrijft.

 

“Er is snel een onafhankelijk onderzoek ingesteld, maar één openhartige mededeling deed burgemeester Hans Gerritsen alvast. Dat er op zijn dorpsplein een monstertruck het publiek zou komen vermaken, was hèm niet bekend. Een stuntteam, meer wist Gerritsen, verantwoordelijk voor veiligheid en openbare orde, niet. Dat was eerlijk en te waarderen maar het valt hem ook aan te rekenen. Het is tevens een impliciete erkenning van overheidsaansprakelijkheid. Kennelijk wist de gemeente niet goed waar het een vergunning voor verleende. Dat is ernstig. Daarmee liet de gemeente de kans lopen om de exploitant te verplichten de (aanmerkelijke) risico’s van het publiek te verzekeren. Waardoor de organisator dus ook niet door de verzekeraar tot adequate voorzorgsmaatregelen is verplicht. Door deze keten van slordigheden kan deze kermisramp nog verder uit de hand lopen. De rekeningen moeten straks immers worden betaald. Ook in politieke en bestuurlijke zin.”

Het immer anonieme Commentaar van NRC Handelsblad slijpt alvast de messen inzake het incident met de monstertruck in Haaksbergen.

 

“Mijn oor maakt het goed. Ik had helemaal niet de indruk dat het ging om een gepland actie. Het leek me eerder iemand die zijn emoties de vrije loop liet.”

Staatssecretaris Van Rijn werd door een boze SP’er aan zijn oor getrokken. Maar u hoeft zich dus geen zorgen te maken, alles is weer okee met het oor, zo laat de staats aan het ANP weten.

 

“In zijn column van zaterdag 28 september in NRC Handelsblad gaat Youp van ‘t Hek in de fout. Het op één hoop gooien van autisten met de figuren uit het programma Utopia geeft blijk van ergerlijke onkunde omtrent autisme. Bovendien werkt dit ook zeer negatief op het toch al onterecht ongunstige beeld van deze groep mensen. Enige studie over dit onderwerp zou voor Youp niet verkeerd zijn. Misschien is er dan ook enig inzicht voor excuses.”

A.Kroon uit Leeuwarden in de brievenrubriek van NRC Handelsblad over de column van Youp van ‘t Hek van Afgelopen zaterdag.

“In zijn column Utopia (27 sept., p. 36) schrijft Youp van ’t Hek dat een Hilversumse politica van GroenLinks John de Mol heeft gevraagd asielzoekers toe te laten op het terrein van tv-programma Utopia. Dat verzoek werd gedaan door Bianca Verweij, van de SP Hilversum.”

Er was wel meer mis met de column van Van ‘t Hek, blijkens de rubriek Correcties en aanvullingen van de krant.

 

“De ouderen hebben mij bitter hard nodig.”

Henk Krol (50Plus, the original) denkt niet aan opstappen ondanks de nieuwe commotie rondom zijn persoon. Uitlating gedaan tegenover het ANP.

 

“Meestal krijg ik de ochtend na een uitzending een sms’je van mijn producer. Dan denk ik: dat zijn er wel erg veel. Maar daarna moeten de kinderen naar school, blijken de cornflakes op of moet er brood worden gehaald. Het is niet echt een ding bij ons thuis.”

Presentatrice Yvon Jaspers geeft niet zoveel om kijkcijfers, zo vertelt ze in Veronica Magazine.

 

“Het is duidelijk dat ons veiligheidsplan niet goed werd uitgevoerd.”

Verklaring van Julia Pierson, hoofd van de Secret Service die onder meer verantwoordelijk is voor de bescherming van president Obama. Eerder deze maand klom een man over het hek van het Witte Huis en wist tot in het gebouw door te dringen. In eerste instantie meldde de dienst dat hij bij de ingang was overmeesterd. Naar nu blijkt wist hij tot in de East Room door te dringen. Als hij iets eerder linksaf was geslagen had hij de trap kunnen oplopen naar de privé-vertrekken van de Obama’s (Die overigens niet thuis waren).

 

“Boer Zoekt Vrouw trekt vier miljoen kijkers, daar kan geen website tegenop, denkt Hilversum. Maar denk aan al die generaties die er nu aan komen, die kijken echt geen tv meer, die kijken anders. Hoe kun je die groepen bereiken? Daar denk ik veel over na. (…) Tijdens het WK wilde ik een wedstrijd kijken en toen moest ik eerst de stekker van de tv erin doen; die lag er al maanden uit.”

Arie Boomsma denkt in de Mikro Gids alvast vooruit.