Politiek

Plasterk verwijst Kamer naar eerder onderzoek moord Van Gogh

25-09-2014 13:12

De Kamer wilde en kreeg deze week een reactie van minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) op de uitzending van EenVandaag over de moord op Theo van Gogh. De minister lijkt niet onder de indruk van de uitzending. Er zijn volgens hem geen nieuwe feiten gepresenteerd. Plasterk verwijst in zijn beantwoording donderdagmiddag naar het eerdere onderzoek dat de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) deed. Update 14.25 – De Tweede Kamer wil op korte termijn een debat over de kwestie.

Van Raak: Hofstadgroep-tapes ná de moord moeten onderzocht

SP-Kamerlid Ronald van Raak is niet tevreden en zegt tegen ThePostOnline dat hij nog steeds een debat over de kwestie wil en heropening van het onderzoek. De Hofstadgroep is ook na de moord op Van Gogh nog afgeluisterd. Van Raak wil dat de CTIVD die tapes onderzoekt. “Dat kan nieuw licht werpen op de gebeurtenissen voorafgaand aan de moord.” Die bewuste tapes zijn nooit onderzocht.

PVV-fractievoorzitter Geert Wilders:

“Ik vind de brief onbevredigend. Heropening van het onderzoek is nodig. Ik zal vandaag mede namens de SP een debat aanvragen.”

Lees ook

Gehele Tweede Kamer wil opheldering over moord Van Gogh

Ronald van Raak – De handlangers van Mohammed B.